Gastronomia, o adevărată ştiinţă: Secretul gustului unei fripturi perfecte

Data: 25/08/2018 | Autor: .

Gastronomia, o adevărată ştiinţă: Secretul gustului unei fripturi perfecte

Să mănânci o friptură bine făcută, aromată şi bine friptă te poate face să vezi viaţa cu alţi ochi. Nouă deja ne lasă gura apă. Dacă vrei să savurezi o friptură aromată, cu o crustă perfectă, există un secret pe care bucătarii nu îl spun oricui. Noi însă l-am aflat şi vi-l împărtăşim şi vouă.

Astfel că, indiferent cum preparaţi friptura, înainte de a o pune la prăjit, ungeţi-o cu maioneză, afirmă bucătaţii citaţi de tastingtable.com. Asta pentru că grăsimea din maioneză dă aroma potrivită fripturii şi oferă o crustă excelentă, aromată şi crocantă.

Mai sunt şi alte câteva trucuri despre care v-am mai povestit, aici, pe GadgetReport.ro. Şi cum repetiţia este mama învăţării, ne-am gândit să îţi mai prezentăm, pe scurt, altfel câteva trucuri pentru o friptură perfectă.

friptura-gadgetreport-roIndiferent de cum vrei să prepari o friptură, la cuptor, la grătar sau în cratiţă, ideal ar fi să o pui de la început la o temperatură mai mare pentru că astfel se coagulează proteinele de la suprafaţă, oprind scurgerea sucurilor din carne. Tot din acest motiv, e bine să întorci friptura cu o paletă şi să eviţi să o înţepi cu furculiţa.

Dacă o faceţi la cuptor, ar fi bine să o stropiţi din când în când cu apă caldă, în niciun caz rece, sau cu vin, pentru a se frăgezii.

Când o pregătiţi, ar fi bine să o ungeţi cu o lingură de coniac, pentru că se va face mai repede şi va fi mai fragedă. Cât de bine prăjită o vrei depinde de tine. Ca să îţi dai seama că e făcută, cel mai bine este să o înţepi cu un ac subţire, în mijlocul ei.

Sfatul nostru este ca, aproape de final, să înteţiţi focul, ca să se rumenească cum trebuie.
Dacă vreţi să aibă un look spectacolos, pudraţi-o uşor cu făină sau ungeţi-o cu suc de lămâie. Friptura de porc merge unsă şi cu bere neagră, cu 10 minute înainte de a o pune pe foc. Iar dacă o vreţi şi mai gustoasă, ungeţi-o cu scorţişoară.

Dacă preparaţi un cotlet, ca să nu se usuce, treceţi-l înainte prin apă cu oţet. Friptura, în general, se frăgezeşte în general cu vin alb, în niciun caz cu vin roşu.

Dacă faceţi o friptură de pui, ungeţi-o înainte cu un strat subţire de zahăr praf, pentru a deveni crocantă şi rumenă. Iar înainte de a o pune la cuptor, puneţi şi puţină zeamă de lămâie. O să îi dea un gust apetisant.

Gastronomia, o adevărată ştiinţă: Secretul gustului unei fripturi perfecte – exclusiv pe GadgetReport.ro