Incident bizar. Urmărită de albine timp de două zile

Data: 26/05/2016 | Autor: .

urmarita de albine

O femeie în vârstă de 65 de ani a fost protagonista unui incident considerat fără precedent de mass-media britanică. Carol Howarth a cerut ajutorul autorităţilor după ce a fost urmărită, timp de două zile, de un roi uriaş de albine, relatează GadgetReport.ro

Femeia a povestit că, duminică, în timp ce se afla cu maşina în oraşul Pembrokeshire, a fost atacată de roiul de albine. Peste 20.000 de insecte s-au prins de automobil şi, de atunci, n-a mai putut să scape de ele.

După ce n-a reuşit sub nicio formă să le îndepărteze, Carol Howarth a apelat autorităţile, iar la faţa locului a sosit o echipă de la o asociaţie de protecţie a albinelor (Prembrokeshire Beekepers’ Association).

După ce a investigat situaţia, expertul Roger Burns a declarat că, cel mai probabil, comportamentul bizar al albinelor se poate explica prin ataşamentul acestora pentru regina lor.

„Credem că albina-regină a intrat în maşină, atrasă probabil de un parfum dulce, iar celelalte albine s-au adunat să o găsească. Sună destul de bizar, însă ataşamentul albinelor pentru regină este cu adevărat incredibil”, a declarat acesta.

Expertul a afirmat că, în cei 30 de ani de când cercetează albinele, nu a asistat la un astfel de eveniment.

Voluntarii asociaţiei de protecţie a albinelor au reuşit, în cele din urmă, să captureze albinele într-o cutie specială şi să le ducă înapoi în rezervaţia biologică din Prembrokeshire. Albina-regină nu a fost identificată.