Jia Jia. Imagini incredibile cu prima chinezoaică robot

Data: 18/04/2016 | Autor: .
jia jia robot

Jia Jia

Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China a prezentat primul robot umanoid capabil de interacţiune cu oamenii. Jia Jia imită mişcările corpului uman şi dispune de un vocabular destul de vast, reuşind să poarte o conversaţie simplă, relatează GadgetReport.ro

Jia Jia a fost construită special pentru a fi prezentată la Târgul Internaţional de Tehnologie din Shanghai, care va avea loc în perioada 21-23 aprilie.

jia jia robot 2Prezentat în premieră în faţa presei la Universitatea din Hefei, robotul arată că o femeie reală, experţii încercând să recreeze cât mai fidel silueta, chipul şi pielea umană.

Dezvoltarea robotului a necesitat trei ani de cercetare şi producţie, acesta fiind realizat de sute de motoraşe, sisteme mecanice şi microciupuri care încearcă să imite reacţiile corpului uman, inclusiv microexpresiile.

„Nu te apropia prea mult de mine când faci fotografia. O să mă facă să arăt grasă”, i-a spus robotul unei jurnaliste, spre uimirea celor din jur, relatează Engadget.

jia jia 3

Este al doilea robot prototip realizat de cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China după modelul „Kejia”.

Cercetătorul Chen Xiaoping a declarat că universitatea lucrează deja la o nouă versiune care va fi capabilă, printre altele, să plângă şi să râdă precum un om.

A apărut robotul umanoid Scarlett Johansson! Costă 50.000 dolari

Mesaj tulburător. Robotul Sophia: Voi distruge omenirea!