Lady Gaga, show tehnologic incredibil la Grammy

Data: 16/02/2016 | Autor: .

Intel Lady Gaga at the 58th Annual Grammy gadgetreport.ro

Lady Gaga a susţinut un recital foarte spectaculos aseară, la cea de-a 58-a ediție a Premiilor Grammy. Spectacolul de tehnologie şi lumini, în memoria lui David Bowie, a fost realizat cu ajutorul inginerilor de Intel, care i-au pus la dispoziţie vedetei cele mai noi inovaţii în materie.

“Îmi place să fac lucruri care integrează tehnologia şi arta cu experienţe puternice”, a declarat Lady Gaga. “Cred că această colaborare cu Intel a fost total diferită faţă de orice am făcut până acum. Mi-a pus la dispoziţie inovaţii tehnologice cu care să mă joc”, a declarat vedeta.

Specialiştii de la Intel în colaborare cu echipa de creaţie a artistei Lady Gaga, au folosit hardware specializat bazat pe procesoarele Intel® Xeon®, Intel® Core ™ și Pentium® care a furnizat performanţa necesară pentru a dirija sistemele de iluminare, audio şi de proiecție în perfectă armonie cu Lady Gaga.

Tehnologiile inovatoare create special pentru reprezentaţie au inclus Digital Skin – O “față animată” a fost dezvoltată pentru Lady Gaga, care i-a permis să folosească diferite look-uri, toate într-o singură reprezentaţie în timp real.

Cele mai performante procesoare Intel au fost folosite de-a lungul dezvoltării acestei părți a spectacolului, urmărirea corectă a mișcărilor ei faciale, în timp ce “machiajul digital” a fost adaptat și afișat instantaneu printr-un proiector cu procesor din cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™.

O altă tehnologie folosită a fost video-ul interactiv – Lady Gaga a putut controla modul în care ea a apărut pe un perete imens cu LED-uri. Inelul ei bazat pe modulul Intel Curie ™ a generat efecte în timp real, în timp ce artista a rotit încheieturile și brațele, iar serverele bazate pe procesoare Intel® Xeon® au generat conținutul live. Iar pianul de culoare roz-auriu a prins viață cu ajutorul a trei braţe robotizate cu procesoare Intel® Atom™, care au dansat pentru a adăuga efecte de mișcare unui instrument tradițional.

Show-ul a inclus şi mai multe holograme interactive – o combinație inovatoare între inelul bazat pe tehnologia Intel® Curie™ și materiale holografice a fost folosit pentru a permite artistei Lady Gaga să genereze o frumoasă hologramă tridimensională a legendei muzicale.