Mașinile electrice ar putea înmagazina energia în caroserie

Data: 22/10/2018 | Autor: .

Mașinile electrice ar putea înmagazina energia în caroserieCercetătorii suedezi au găsit o soluție inedită pentru a rezolva problema amplasării bateriilor mașinilor electrice – vor folosi caroseria acestora, relatează GadgetReport.ro

Leif Asp, profesor la Universitatea Chalmers din Suedia, a declarat că bateriile din prezent sunt prea grele și ocupă prea mult spațiu, fiind nevoie de o soluție mai eficientă.

În urma unui studiu, echipa condusă de profesorul Leif a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este de a introduce în carcasa mașinilor o structură de fibră de carbon capabilă să înmagazineze energia necesară funcționării automobilelor.

,,Folosind fibra de carbon, mașinile vor fi mai ușoare și vor putea capta mai multă energie, cu până la 50% peste bateriile din prezent”, a declarat cercetătorul, citat de Engadget.

Marea problemă este că fibra de carbon este extrem de scumpă, însă experții promit că vor găsi o soluție pentru ca aceasta să poată fi produsă în cantități industriale, la un preț optim.