Star Wars devine realitate. Robotul Atlas, capabil de parkour

Data: 12/10/2018 | Autor: .

Star Wars devine realitate. Robotul Atlas, capabil de parkourBoston Dynamics a lansat un nou clip video în care prezintă robotul umanoid pe care îl dezvoltă pentru Armata SUA. Finanțat de o agenție a departamentului Apărării din Statele Unite, robotul Atlas a fost acuzat în 2015 de Amnesty International că este un viitor „robot ucigaș”, conceput pentru război, relatează GadgetReport.ro

„Atlas face parkour. Softul de control folosește întregul corp, inclusiv picioarele, brațele și trunchiul, cu scopul de a spori energia și forța pentru a putea sări peste buștean și peste trepte fără a-și pierde ritmul”, afirmă Boston Dynamic.

Chiar dacă nu este singura formă folosită pentru roboții în contact cu oamenii, aparența umanoidă este „mai ușor acceptată” deoarece persoanele pot „anticipa cum se vor deplasa sau reacționa roboții”, a declarat Hiroko Kamide, psiholog japonez specializat în relația om-robot.


GadgetReport.ro relata, recent, că robotul Atlas este capabil sa efectueze miscari aproape umane, de la urcatul scarilor, la aplecari, ridicari, genoflexiuni, flotari si alergat. Din imagini se vede ca mai are insa unele probleme cu obstascolele.

GadgetReport v-a prezentat, recent, cateva dintre testele cu un alt prototip. Petman (Protection Ensemble Test Mannequin) se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect de robot creat vreodata.

El poate urca cu usurinta o scara gratie unei noi tehnologii dezvoltata de Boston Dynamics.

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica si va fi folosit pentru misiuni de salvare. Nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.