Cum îți faci telefonul mai rapid. 10 măsuri esențiale

Data: 9/10/2018 | Autor: .

Cum îți faci telefonul mai rapid. 10 măsuri esențialeDacă telefonul tău se mişcă tot mai greu, dă erori, îţi îngheaţă în aplicaţii şi bateria se consumă imediatar cam fi timpul să iei măsuri. Urmează cele 10 sfaturi de mai jos. Iţi garantăm că îţi vor asigura o experienţă de utilizare optimă, fără probleme.

1.Dezinstalează aplicaţiile pe care nu le foloseşti

Intră în managerul de aplicaţii si dezinstalează-le pe cele care nu le foloseşti decât foarte rar. Îţi ocupă spaţiu în memorie şi multe dintre ele ruleazăîn background, adică fără sa le vezi pe ecran, consumând din resursele telefonului.

2.Instalează doar aplicaţii din surse oficiale

Evită să instalezi aplicaţii de pe tot felul de site-uri de pe internet, de pe torenţi şi alte surse alternative. Sunt pline de viruşi, de programe spion si îţi instalează tot felul de alte aplicaţii de care vei scăpa cu mare greutate. Aşa că, dacă ai telefon Android, descarcă aplicatii numai din Play, iar dacă ai un iPhone, doar din App store.

3.Foloseste o aplicaţie de tipul task killer

Iţi spuneam mai devreme ca sunt multe aplicatii care lucreaza in background si care iti consuma procesorul si memoria telefonului. Daca nu vrei sa le dezinstalezi, foloseste functia care le inchide. O gasesti sub diverse forme, denumita „Active Applications”, „Task killer” etc. Poti sa folosesti si o aplicatie de genul Advanced Task Killer din magazinul Play. Le poti programa sa iti inchida automat aplicatiile care ruleaza fara sa le vezi.

4.Foloseste un program de “curatare”

De fiecare data cand intri pe internet, descarci pachete de informatii (temporale, cookies-uri etc.). Daca nu iti cureti telefonul periodic, la un moment dat este posibil ca acesta sa se blocheze. Una dintre cele mai bune aplicatii care te ajuta sa iti pastrezi telefonul la parametri optimi este CLEAN MASTER.
Sfatul nostru este sa te limitezi la folosirea functiilor obisnuite din Clean Master si sa eviti sa instalezi toate aplicatiile pe care programul ti le sugereaza. Foloseste functia de curatare a datelor, de dezinstalare si curatare de virusi.

5.Incearca sa eviti widgeturile

Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit. Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari.

6.Renunta la wallpaper-ul Live

Stim ca arata bine imaginile miscatoare, ca efectele vizuale sunt absolut fascinante, insa pretul pe care trebuie sa-l platesti pentru aceste wallpapere este unul prea mare. Procesorul, memoria si placa video sunt supra-solicitate, iar bateria se consuma mai repede. Merita? Sfatul nostru este sa cauti o imagine de fundal simpla, intr-o culoare inchisa.

7.Dezactiveaza actualizarile automate de email si retele sociale

Daca ti-ai pus o adresa de email pe telefon, ar fi bine sa dezactivezi sincronizarea automata. La fel si in cazul Facebook-ului si a celorlalte programe precum Skype, Yahoo Messenger etc. E mult mai eficient sa iti faci update-urile doar atunci cand ai nevoie de ele. Altfel o sa iti consume resurse importante, mai ales daca folosesti internetul mobil.

8.Actualizeaza aplicatiile si sistemul de operare

Ca sa ai un telefon in regula, care sa se miste bine si fara intreruperi, este esential sa iti actualizezi sistemul de operare, indiferent daca e iOS, Android sau Windows Mobile. Intra in “software update” sau “actualizare versiune software” din setari si cauta cea mai noua versiune. Procedeaza la fel si cu aplicatiile instalate. Sfatul nostru este sa faci asta numai de pe o retea wi-fi, pentru a cele mai multe sunt foarte mari si vei ramane rapid fara pachetul de date mobile din abonament sau de pe cartela.

9.Instaleaza un antivirus pentru mobil

La ce volume mari de informatie trec prin telefonul tau, nu este exclus sa prinzi si un virus care sa-ti fure datele private. Asta pe langa programele care iti aduc publicitate nedorita pe telefon. Pentru ambele situatii ai tot felul de programe anti virus. Iti recomandam versiunea gratuita de la BitDefender. O instalezi rapid si iti asigura protectia necesara.

10.Evita experimentele software cu telefonul

Internetul este plin de tot felul de versiuni de Android si iOS. Inainte de a schimba sistemul de operare de pe telefon, trebuie sa stii ca nu toate software-urile sunt de calitate, ca multe dintre ele contin virusi si programe spion, ce sa mai vorbim de compatibilitatile ce tin de tara, operator de comunicatii etc. Gandeste-te bine inainte de a sterge Android-ul original. Chiar merita plusul teoretic de viteză riscul de a distruge telefonul si de a deveni victima hackerilor? Probabil in teste vei avea un scor mai bun, dar iti garantam ca nu exista software modificat care sa nu genereze erori.