,,Matematica iubirii”. Cercetătorii prezintă formula matematică a fericirii

Data: 16/06/2018 | Autor: .

”Matematica iubirii”. Cercetătorii prezintă formula matematică a fericirii

Cea mai bună metodă de a stabili dacă doi oameni pot avea o relaţie de lungă durată este determinarea gradului de negativism, respectiv pozitivism din cuplu. O spune cercetătorul Hannah Fry, care susţine că a ajuns la o formulă care îi poate ajuta pe îndrăgostiţi să traiască fericiţi până la sfârşitul vieţii, relatează GadgetReport.ro

În cartea ”Matematica iubirii”, Hannah Fry scrie că formula matematică a fericirii stabileşte dacă doi oameni pot avea o relaţie de lungă durată.

Expertul spune că există semne evidente care atestă starea de fericire a partenerilor – de la expresiile faciale, bătăile inimii, tensiunea, conductivitatea pielii şi cuvintele pe care cei doi le folosesc unul faţă de celălalt.

In funcţie de modul în care cei doi interacţionează, formula matematică a fericirii stabileşte cât de pozitivă sau de negativă este relaţia dintre ei.

„Cele mai de succes relaţii sunt acelea în care există o toleranţă redusă pentru negativitate. În aceste relaţii, cuplurile îşi permit să fie nemulţumiţi şi lucrează constant împreună pentru a repara lucrurile mărunte, fără a le lăsa să se strângă şi să fie apoi exagerate peste măsură”, afirmă Fry.

Teoria lui Hannah Fry o puteţi vedea, explicată pe larg, într-o prezentare pe care aceasta a făcut-o la o conferinţă TED. Puteţi selecta subtitrarea în limba română, dacă aveţi nevoie.

CARE ESTE SECRETUL FERICIRII?

Un alt studiu prezentat de cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania şi publicat în Psychological Science, revista Asociaţiei pentru ştiinţe psihologice din SUA, încearcă să descifreze secretul fericirii în cuplu.

Potrivit experţilor, deşi încă de la o vârstă fragedă, oamenii sunt educaţi să fie drăguţi şi altruişti, se pare că ei sunt cel mai fericiţi când li se spune să-şi urmeze pur şi simplu scopurile. Cu alte cuvinte să fie egoişti.

Pentru a demonstra teoria, cercetătorii au recrutat 216 persoane şi le-au oferit câte 3 dolari. Unora li s-a spus să doneze banii UNICEF, altora li s-a spus să păstreze această sumă şi unui al treilea grup li s-a spus că pot alege singuri ce să facă cu aceşti bani.
Voluntarii cărora li s-a spus să păstreze banii au fost semnificativ mai fericiţi decât ceilalţi.