Microsoft pregătește un nou Meniu Start pentru Windows 10

Data: 3/07/2020 | Autor: .

De când Microsoft a introdus Windows 95 în 1995, în urmă cu aproximativ 25 de ani, Meniul Start a devenit mai mult sau mai puțin o adevărată marcă comercială a sistemului de operare. Este locul în care sunt păstrate comenzile rapide către aplicații, împreună cu accesul la alte setări ale sistemului. De-a lungul anilor, meniul Start a suferit, în general, modificări de design nesemnificative. Microsoft pregătește însă un nou meniu, regândit din temelii, pentru a face experiența mult mai atractivă pentru dispozitivele cu touchscreen.

Potrivit Microsoft, noul meniu Start reproiectat va fi lansat prin intermediul unei viitoare actualizări Windows 10, identificată deja de Windows Insiders.

„ Împrospătăm meniul Start cu un design mai eficient, care elimină zonele de culori solide din spatele logo-urilor din lista de aplicații și aplicăm un fundal uniform, parțial transparent, menit a identifica aplicațiile mult mai ușor”, afirmă Microsoft.

Cum scapi de user si parola pentru Windows 10

„Acest design permite utilizatorului să își creeze propriul look pentru aplicații, în special pentru pictogramele Fluent Design din Office și Microsoft Edge, precum și pentru pictogramele reproiectate de Calculator, Mail și Calendar pe care am început să le implementăm, deja, în acest an.”

Cum faci Windows 10 mai rapid. 10 măsuri esențiale

Judecând după ceea ce putem vedea în capturile de ecran (precum cea de mai sus), noul meniu Start va ajuta la crearea unui aspect mai modern.

În cea mai mare parte, funcționalitatea meniului Start va rămâne aceeași.

Meniul ,,Secret’’ și alte funcții utile în Windows 10

Intel Compute Stick. Cum să ai Windows 10 pe orice televizor