Misterele OZN. O nouă teorie despre extratereștri

Data: 21/02/2020 | Autor: .

Misterele OZN. O nouă teorie despre extratereștri

Cercetătorii de la Şcoala Federală Politehnică din Lausanne-Elveţia au lansat o nouă teorie legată de existenţa extratereştrilor. Potrivit acestora, singura şansă de a intra în contact cu ei este ca aceştia să ne descopere, asta pentru că semnalele transmise de pe Pământ în spaţiu au şanse infime să ajungă la destinaţie.

Expertul Claudio Grimaldi, de la Şcoala Federală Politehnică din Lausanne-Elveţia, a declarat că oamenii transmit mesaje în spaţiu de mai bine de 80 de ani şi am acoperit, în acest interval, doar 0,001 la sută din Calea Lactee.

Până să ajungă la o altă civilizaţie, spune cercetătorul, este posibil ca aceasta să dispară sau chiar ca civilizaţia de pe Pământ să ajungă în această situaţie.

Modelul matematic dezvoltat de cercetători, pe baza ecuaţiei Drake, lansată în 1961, a arătat că, pentru a primi mesajele şi a intra în contact cu noi, extraterestrii ar trebui să fie la maxim 50 de ani lumină distanţă de Pământ.

Iar pentru a ajunge la noi, aceştia ar trebui să aibă tehnologia care să le permită să navigheze cu o viteză incredibilă. Ca să vă faceţi o idee, un an-lumină înseamnă aproape 9500 miliarde de km.

Un calcul inedit a fost făcut, recent, de experţii britanici. Dacă un om ar începe să meargă în momentul în care au apărut dinozaurii şi ar continua să păşească timp de un an lumină, la sfârşitul acestei perioade ar ajunge în zilele noastre.

Astfel că, pentru a intra în contact cu oamenii, extratereştrii ar trebui să se mişte foarte repede, nu de alta dar, potrivit modelelor matematice, o civilizaţie, inclusiv cea pământeană, are şanse să existe maxim 100.000 de ani.

Bazându-se pe aceste calcule, Claudio Grimaldi a ajuns la concluzia că este practic imposibil să intrăm în contact cu extratereştrii altfel decât să ne caute ei pe noi.

OZN-URILE, O STRATAGEMĂ DIN RĂZBOIUL RECE?

Potrivit cercetătorilor, OZN-urile au fost un produs al secretomaniei şi neîncrederii generate de declanşarea Războiului Rece. O spune istoricul american Greg Eghigian, de la Pennsylvania University. Potrivit acestuia, la mijloc ar fi, de fapt, interesul ambelor tabere – capitalişti şi comunişti, de a-şi ascunde proiectele de înarmare şi de a ţine populaţia în alertă.

Într-un articol publicat în revista Public Understanding of Science, citat de GadgetReport.ro, acesta a scris că nu şi-a propus nici să demonstreze că toţi ufologii sunt nişte şarlatani şi dezaxaţi, nici că acestea nu există.

“Întrebarea e alta – cum şi de ce ufologii şi adevăraţii oameni de ştiinţă nu au reuşit să găsească un limbaj comun şi de ce nu au încredere unii în ceilalţi”, a scris acesta.

În studiul său, istoricul american a analizat câteva mii de rapoarte, încercând să identifice modul în care percepţia publică s-a modificat în timp în privinţa fenomenului OZN şi dacă acestea au legătură cu diferite momente politice, scandaluri răsunătoare şi apariţia diverselor teorii ale conspiraţiei.

Cercetătorul american a afirmat, astfel, că fenomenul OZN a apărut, nu întâmplător, după Al Doilea Război Mondial, începând cu celebrul incident din 1947, de la Roswell.

„OZN-urile au apărut din dorinţa serviciilor speciale ale SUA şi ale altor state de a-i determina, într-un fel sau altul, pe cetăţenii ţărilor lor să anunţe despre toate fenomenele şi obiectele pe de cer, de teama spionilor sovietici şi a avioanelor de recunoaştere. Numai în primii 10 ani ai Războiului Rece au fost strânse peste 4.000 de asemenea rapoarte, din care o parte au ajuns la presă”, a afirmat acesta.

Pe baza articolelor prezentate de 25 de mari ziare americane, istoricul afirmă că la mijloc a fost o manipulare uriaşă care a lăsat senzaţia că autorităţile fie complotează cu extratereştrii, fie ascund cu bună ştiinţă existenţa lor.

Nu întâmplător, spune Greg Eghigian, rapoartele privind OZN-urile s-au rărit substanţial după încheierea Războiului Rece şi dispariţia Pactului de la Varşovia. Iar obiectele zburătoare neidentificate raportate în prezent ar fi, potrivit acestuia, nimic altceva decât baloane meteorologice şi drone militare.