Misterul orașului scufundat din Yonaguni. E mai vechi decât piramidele din Egipt

Data: 10/08/2020 | Autor: .
  1. În apropierea insulei Yonaguni, Japonia, se află scufundate, la o adâncime de 25 de metri, ruinele unei așezări preistorice, cu multiple structuri megalitice, vechi de peste 10.000 de ani, dinainte ca egiptenii să fi construit celebrele lor piramide.

Orașul scufundat din Yonaguni a fost descoperit din întâmplare, în anul 1985, când un scafandru a dat de urmele unor trepte misterioase în apele din apropierea insulei.

Ulterior, autoritățile japoneze au declanșat o amplă acțiune de cercetare, condusă de dr. Masaaki Kimura, de la Universitatea din Ryukyus. De aproape 20 de ani, acesta cercetează orașul scufundat.

Potrivit expertului, dincolo de treptele săpate în blocurile uriașe de bazalt a fost găsită o rețea de clădiri conectate între ele prin poteci, tuneluri și chiar căi navigabile.

Misterul civilizației Jomon

Cercetătorii au acreditat construcția orașului civilizației Jomon, o populație preistorică despre care se crede că a stăpânit întreaga regiune acum peste 16.500 de ani, până în jurul anului 300 î.Hr.

Locuitorii ei sunt adesea comparați cu cei din culturile pre-columbiene datorită complexității culturale dezvoltate, Jomon fiind considerată prima cultură de pe Pământ care a dezvoltat ceramica acum 16.000 de ani, conform descoperirilor arheologice.

Misterele piramidelor. Teoria care face furori în lumea ştiinţifică

Asocierea a fost făcută urmare a descoperirii, pe clădirile și monumentele scufundate a unor simboluri similare literei „v” sau a semnului „+”, definitorii pentru cultura străveche.

Cum au reușit să construiască structurile megalitice?

O întrebare la care cercetătorii nu au încă un răspuns. La fel ca în cazul piramidelor, nu există, pentru moment, nicio explicație privind modul în care locuitorii de acum 10.000 de ani au tăiat și asamblat blocurile masive de bazalt. Chiar și în ziua de azi îți trebuie utilaje cu totul speciale pentru a tăia roca extrem de dură.

Geologul Robert Schoch de la Universitatea din Boston este unul oameni de știință care crede că structurile s-au format în mod natural, însă nu exclude posibilitatea ca ele să fi fost modificate sau „amprentate” de locuitorii acelor vremuri.

Visit Yonaguni: 2020 Travel Guide for Yonaguni, Okinawa | Expedia

Teoria este insă ușor de spulberat, în condițiile în care descoperirile arheologice au arătat că avem de-a face cu structuri megalitice cu o geometrie extrem de precisă, pereți, porți, trepte, canale care este puțin probabil să fi fost așezate de natură în astfel de forme.

„Structurile scufundate nu lasă loc de interpretări. Avem de-a face cu o civilizație incredibilă care le-a construit și despre care nu știm aproape nimic’’, a declarat exploratorul și cercetătorul Graham Hancock.

Atlantida, orasul din desert?! O nouă teorie privind celebra cetate din Antichitate

Hancock trasează paralele între Yonaguni și alte ruine găsite sub apele lacului Titicaca și în Dwarka, în largul coastei Indiei, care oferă dovezi suplimentare pentru existența unei vaste lumi subacvatice care conține structuri care se întind până la începuturile existenței umane.

Ce s-a întâmplat cu orașul?

Cum de a ajuns orașul pe fundul oceanului? Potrivit cercetătorilor, cel mai probabil orașul s-a scufundat în urma unui dezastru natural produs de un tsunami sau cutremur, zona fiind recunoscută pentru instabilitatea plăcilor tectonice.

Did the Yonaguni Underwater Monument Sink During The Last Ice Age ...