Mona Lisa, ,,înviată’’ de Samsung cu ajutorul inteligenței artificiale

Data: 24/05/2019 | Autor: .

Mona Lisa, ,,înviată’’ de Samsung cu ajutorul inteligenței artificialeFolosind o nouă tendință în domeniul inteligenței artificiale – învățarea inversă – Centrul AI al Samsung din Moscova a realizat o demonstrație fascinantă. A transpus imaginea Mona Lisei într-o persoană digitală capabilă să dezvolte diverse stări și chiar să vorbească, relatează GadgetReport.ro

Sistemul AI dezvoltat de Samsung are nevoie doar de o imagine sau mai multe ale unei persoane pentru a le transforma într-o animație care sfidează realitatea.

Totul este posibil cu ajutorul unui „tracker” care urmărește și dezvoltă expresiile ochilor, sprâncenelor, ale nasului, buzelor și obrajilor. Pe baza unor algoritmi speciali, transformă practic orice imagine într-un videoclip în care persoana din fotografie prinde viață.

Potrivit Newsatlas, în spatele mișcărilor se află o rețea Embedder care utilizează cadre sursă și datele de urmărire a punctelor de referință pentru a crea vectori, în timp ce o rețea Generator învață să ia vectori și imagini și să genereze videoclipuri scurte în care fețele sunt animate.

Cercetătorii au mai dezvoltat și o altă tehnologie derivată din învățarea inversă. Aceasta este capabilă să privească videoclipurile cu fețe în mișcare și să spună care dintre acestea sunt reale și care au fost generate pe baza AI.

Văzând-o pe Mona Lisa cum prinde viață, realizezi, cu siguranță, faptul că orice personaj din istorie va putea fi recreat de această tehnologie, astfel că cinematografia viitorului va arăta cu totul altfel decât în prezent. Cum ar fi să o vedem pe Marilyn Monroe din nou în cinematografe?