NASA, pe urmele OZN-urilor. Decizie fără precedent a autorităților americane

Data: 10/06/2022 | Autor: .

NASA va crea o echipă de cercetători pentru a studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute sub numele de OZN-uri. Echipa va colecta date despre „evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute, dintr-o perspectivă științifică”.

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, președintele Fundației Simons din New York.

NASA a explicat că numărul limitat de observații ale fenomenelor aeriene neidentificate a făcut dificilă găsirea unor concluzii științifice despre natura unor astfel de evenimente.

„Având în vedere puține observații existente, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem aduna”, a spus Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey.

„Vom identifica ce date există de la civili, guvern, organizații non-profit, companii, ce altceva ar trebui să încercăm să colectăm și cum să analizăm datele cel mai bine”, a explicat el.

Pentagonul, pe urmele OZN-urilor. O decizie în premieră mondială

NASA, pe urmele OZN-urilor

CNN relatează că NASA este interesată de aceste fenomene din perspectiva securității și siguranței. Nu există dovezi că aceste fenomene sunt de origine extraterestră, a precizat agenția spațială.

„NASA consideră că instrumentele pentru descoperiri științifice sunt puternice și pot fi aplicate și aici”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat pentru știință al NASA.

A fost un OZN? Un obiect spațial metalic avea o viteză de 3,2 milioane de kilometri pe oră

„Avem acces la o gamă largă de observații ale Pământului din spațiu, iar aceasta este esența cercetării științifice. Avem instrumentele și echipa care ne pot ajuta să ne îmbunătățim cunoașterea acestor fenomene”, a spus el.

Un prim pe care îl va face echipa va fi să încerce să stabilească ce fenomene neidentificate sunt naturale, a spus NASA.

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos