NASA, pe urmele unui obiect misterios.16 Psyche este o bază extraterestră?

Data: 12/05/2017 | Autor: .

NASA, pe urmele unui obiect misterios.16 Psyche este o bază extraterestră?

Agenţia spaţială nord-americană pregăteşte o misiune specială către un asteroid misterios aflat pe centura dintre Marte şi Jupiter. Potrivit experţilor de la Universitatea din Arizona, sfera de metal, botezată 16 Psyche, este cel mai neobişnuit obiect extraterestru descoperit în istoria explorării spaţiului, relatează GadgetReport.ro

Experţii cred că 16 Psyche ar reprezenta resturile unei planete străvechi, de dimensiunea lui Marte, care ar fi fost dezintegrată de coliziunea cu asteroizii sau care ar fi fost victima unei alt eveniment cosmic, relatează ScienceAlert.com

Ufologii cred însă că avem de-a face cu o bază extraterestră.

Cercetătorul Lindy Elkins-Tanton, de la Universitatea din Arizona, a declarat că misiunea, confirmată de NASA şi care va începe în jurul anului 2023, ar putea lămuri misterul.

„Este o oportunitate de a explora acest obiect misterios, care pare a fi complet metalic”, a declarat expertul. „16 Psyche este singurul obiect de acest tip din sistemul solar, pare a fi miezul unei planete, şi ne-ar putea aduce informaţii importante privind modul în care arată miezul Pământului”, a mai spus acesta.

Planeta, datată la doar 10 milioane de ani distanţă de la formarea Soarelui, ne-ar putea aduce informaţii despre cum arăta sistemul solar acum 4 miliarde de ani.

Măsurând peste 200 de kilometri, 16 Psyche a fost observat pentru prima dată în 1852, iar cercetătorii cred că acesta ar fi compus din fier şi nichel.

Misiunea se anunţă cu atât mai interesantă cu cât, anul trecut, un telescop al NASA a descoperit că pe suprafaţa lui 16 Psyche ar putea exista apă.

Misiunea a fost inclusă în programul „Discovery” în cadrul căreia NASA îşi propune să viziteze şi asteroizii din câmpul gravitaţional al planetei Jupiter. Misiunea, intitulată Lucy, ar urma să debuteze în 2021 şi să ajungă la destinaţie în 2025.

Detalii despre programul NASA, aflaţi din clipul video de mai jos.