Ce noutăți aduce Wi-Fi 6. Primul telefon compatibil

Data: 18/09/2019 | Autor: .

Ce noutăți aduce Wi-Fi 6. Primul telefon compatibil

Dincolo de implementarea 5G, și rețelele Wi-Fi se dezvoltă pe zi ce trece.  Wi-Fi Alliance a anunțat că primul telefon mobil certificat pentru noul standard Wi-Fi 6 este Samsung Galaxy Note10.  Wi-Fi 6  oferă o viteză cu 40% mai mare decât Wi-Fi 5 (Wi-Fi ac), astfel că transferul de date este semnificativ mai bun, atât pe banda de 5GHz cât și pe 2.4GHz , relatează GadgetReport.ro

Tehnologia Wi-Fi 6 se bazează pe performanțele generațiilor Wi-Fi anterioare și este cea mai recentă tehnologie lansată de Institutul de Ingineri Electrici și Electronici (IEEE).

Wi-Fi 6 funcționează pe banda de 2,4 și pe cea de 5 GHz și oferă o capacitate mai mare decât cea a generațiilor anterioare, dublând numărul de benzi.

Wi-Fi Alliance a certificat telefoanele Galaxy Note10 și Note10+ pentru Wi-Fi 6. Și telefoanele din seria S10 permit accesul la Wi-Fi 6, însă nu au primit, pentru moment, certificarea Wi-Fi Alliance.

Avantajele Wi-Fi 6

  • Wi-Fi 6  permite redarea conținutului de divertisment la o calitate mult mai înaltă, gestionând simultan conectivitatea în casă, pe toate device-urile disponibile.
  • În exterior, Wi-Fi 6 îmbunătățește conectivitatea în zonele cu populație ridicată și va oferi un serviciu îmbunătățit pe măsură ce oamenii se află în mișcare.
  • În ceea ce privește întreprinderile, această nouă tehnologie permite o automatizare mai mare și capabilități mai avansate în domeniul asistenței medicale și în învățarea electronică, precum și gestionarea unui număr mare de utilizatori și a unor volume mari de date.

Samsung Galaxy Note10+, cu bune și rele. Merită investiția?

Galaxy Note10+. Primul telefon care filmează și fotografiază la nivel pro

Avem nevoie de un router nou?

În principiu nu este nevoie de așa ceva, având în vedere că doar telefoanele Note10 și S10 sunt compatibile, în prezent, cu Wi-Fi 6. Pe măsură ce vă veți cumpăra noi gadgeturi compatibile, abia atunci achiziția va deveni fezabilă, urmând să vedeți o diferență reală.

Cert este că, dacă doriți să vă cumpărați un nou router, ar fi bine să vă îndreptați către unul care suportă Wi-Fi 6. Un astfel de produs este Nighthawk AX8 de la Netgear. Costă 400 de dolari, însă are o conexiune wireless super-rapidă și o să vă ofere o viteză optimă cel puțin 2-3 ani de acum încolo.

Aflati detalii despre routerele compatibile din materialul de mai jos.

ASUS RT-AX88U vs. NETGEAR Nighthawk AX8 – Cel mai bun router 802.11ax  (Wi-Fi 6)