O nouă tehnologie Star Wars, pe cale să devină realitate. Sabia laser !

Data: 23/03/2021 | Autor: .

sabia laser

O nouă tehnologie din celebra saga SF Star Wars ar putea deveni în curând realitate. Cercetătorii din Irlanda au ajuns la concluzia că sabia laser, o armă folosită de Obi Wan, Yoda, Luke Skywalker, Darth Vader şi cavalerii Jedi poate fi, teoretic, realizată din plasmă.

Pentru a fi funcţională, o sabie laser ar trebui să fie compusă dintr-o sursă de lumină, fie ea laser sau plasmă, care va ocupa locul mânerului clasic.

Plasma ar fi cel mai uşor de integrat într-o astfel de armă, spun fizicienii, iar unda de lumină ar urma să aibă în jur de 90 cm.

Tracking the Journey of Luke's Lightsaber Throughout All the Star Wars movies

Potrivit cercetătorilor, problema principală, căreia nu i s-a găsit încă o soluţie, o constituie sursa portabilă de plasmă. Pentru a dezvolta o astfel de armă, ar fi nevoie de o baterie extrem de puternică care să genereze unda de lumină.

Pe de altă parte, fizicienii au deja o soluţie pentru a dezvolta săbiile laser în mai multe culori. De exemplu, pentru culoarea verde, s-ar putea alege clorul sub formă de plasmă, iar pentru culoarea ruşie ar putea fi folosite molecule de heliu.

Sabia laser, un simbol

Sabia laser este unul dintre simbolurile care a consacrat Star Wars drept cel mai spectaculos SF din istorie. Albastră pentru cavalerii Jedi, roşie pentru lorzii Sith-ului, sabia laser a fascinat generaţii, impunându-se drept unul dintre icon-urile tehnologiei dintr-o galaxie foarte, foarte îndepărtată.

Se pregătește un nou film Star Wars, realizat de regizorul lui Thor

Un fan Star Wars, Christopher Sherwood, a realizat un clip video incredibil în care a adunat imagini din toată seria Star Wars, în tentativa de a recrea istoria sabiei laser.

Clipul video despre istoria sabiei laser  este unul excelent, îmbinând imaginile cu replicile personajelor din Star Wars, de la Obi Wan la Yoda, Anakin şi Skywalker.

O tehnologie Star Wars devine realitate! Primul satelit de energie solară, operațional