O tehnologie Star Wars devine realitate! Primul satelit de energie solară, operațional

Data: 25/02/2021 | Autor: .

Laboratorul de Cercetare al Marinei SUA a lansat cu succes în spațiu primul satelit de energie solară din lume. Acesta va prelua energia din spațiu și o va transmite oriunde pe Pământ. Dincolo de scopurile pașinice, mulți spun că această tehnologie va putea fi folosită și în scop militar, ca în celebra rază laser din Star Wars.

CNN relatează că Pentagonul a testat cu succes un panou solar de dimensiunea unei cutii de pizza.

Antena Fotovoltaică de Radiofrecvențe (PRAM) este proiectat ca prototip pentru un viitor sistem care să trimită electricitate din spațiu oriunde pe Pământ.

Satelitul a fost lansat cu ajutorul unei dronei X-37B a Pentagonului pentru a converti lumina solară în electricitate.

Drona face o buclă în jurul Pământului odată la fiecare 90 de minute și panoul este proiectat să utilizeze cel mai eficient lumina din spațiu.

Star Wars devine realitate. O navă US Navy a doborât o dronă cu un tun cu laser

Panoul nu trece prin atmosferă motiv pentru care reține și lumina albastră, făcându-l mai puternic decât cele de pe Pământ.

Panoul de 30×30 centimetri este capabil să producă 10 wați de energie transmisibilă.

Cantitatea este suficientă pentru a alimenta o tabletă, însă pe viitor, tehnologia va evolua.

Primul satelit de energie solară, un experiment secret?

La nivel declarativ, sistemul ar putea contribui la cele mai mari rețele de alimentare cu electricitate de pe glob. „Energia solară generată în spațiu ar putea să o depășească pe cea produsă în cele mai mari centrale de astăzi – multipli gigawați – așadar suficient pentru un oraș”, afirmă Pentagonul.

Existenţa ,,forţei’’ din Star Wars, dovedită ştiinţific. Tehnologiile din Războiul Stelelor devin realitate

Una din aplicațiile imediate ale PRAM ar putea fi în situațiile de dezastre naturale în care rețelele de infrastructură convenționale sunt la pământ. Există însă temeri că un astfel de satelit de energie solară va putea fi folosit în scop militar.

,,Ar putea lansa, din spațiu, un fascicul de lumică capabil să distrugă orice obiectiv de pe Pământ’’, afirmă surse neoficiale.

Misiunea dronei X-37B a Pentagonului este învăluită în secret. Nimeni nu știe care sunt scopurile reale ale experimentului cu acest satelit de energie solară.

Noua saga Star Wars va fi plasată cu 400 de ani înainte de aventurile lui Luke Skywalker