Star Wars devine realitate. O navă US Navy a doborât o dronă cu un tun cu laser

Data: 25/05/2020 | Autor: .

O navă a Marinei SUA a doborât o dronă cu un tun cu laser. Întâmplarea, demnă de Star Wars, s-a petrecut în Oceanul Pacific și a fost confirmată oficial de US Navy.

USS Portland (LPD-27), o navă de transport amfibie din clasa San Antonio, a efectuat, săptămâna trecută, un test cu noul sistem de tragere cu laser (LWSD). Tunul cu laser a fost îndreptat împotriva unui vehicul aerian fără pilot (UAV), în fapt o dronă militară.

„Acest tip de teste ne permite să obținem informații valoroase cu privire la capacitățile noului sistem de arme cu laser împotriva potențialelor amenințări”, a declarat comandantul navei americane, Karrey Sanders, citat de Business Insider.

„Cu această nouă capacitate avansată, redefinim războiul pe mare”, a mai spus acesta.

Săbiile laser din Star Wars ar putea deveni realitate!

Potrivit Marinei SUA, noua armă cu laser a fost dezvoltată să răspundă eficient „unui număr din ce în ce mai mare de amenințări”, care includ UAV-uri (drone), ambarcațiuni mici și rapide și sisteme de supraveghere și recunoaștere.

US Navy speră că tunurile cu laser pot apăra flota de dronele și rachetele inteligente lansate de țări precum Rusia sau China.

La rândul său, US Army dezvoltă o armă cu laser, Indirect Fire Protection Capacity-High Energy Energy (IFPC-HEL), de 300 de kilowati, capabilă să intercepteze rachete, piese de artilerie și drone.

Biroul de Cercetări Navale a acordat Northrup Grumman un contract de 53 de milioane de dolari pentru a dezvolta sistemul LWSD-ul de 150 de kilowati.