Săbiile laser din Star Wars ar putea deveni realitate!

Data: 31/05/2018 | Autor: .

Încă o tehnologie din Star Wars ar putea deveni în curând realitate. Fizicienii irlandezi susţin că săbiile laser folosite de Luke Skywalker, Darth Vader şi cavalerii Jedi pot fi, teoretic, realizate din plasmă, relatează GadgetReport.ro

Potrivit cercetătorilor, pentru a fi funcţionale, săbiile laser ar trebui să fie compuse dintr-o sursă de lumină, fie ea laser sau plasmă, care va ocupa locul mânerului clasic.

Plasma ar fi cel mai uşor de integrat într-o astfel de armă, spun fizicienii, iar unda de lumină ar urma să aibă în jur de 90 cm.

Daily Mail relatează că problema principală, căreia nu i s-a găsit încă o soluţie, o constituie sursa portabilă de plasmă. Pentru a dezvolta o astfel de armă, ar fi nevoie de o baterie extrem de puternică care să genereze unda de lumină.

Pe de altă parte, fizicienii au deja o soluţie pentru a dezvolta săbiile laser în mai multe culori. De exemplu, pentru culoarea verde, s-ar putea alege clorul sub formă de plasmă, iar pentru culoarea ruşie ar putea fi folosite molecule de heliu.