GadgetReport.ro TV Demn de SF. Prima proteză bionică din lume

Data: 18/12/2015 | Autor: .

primul membru creat in laborator

Cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts din Boston au dezvoltat o tehnologie medicală demnă de filmele science fiction. Au creat în laborator prima proteză bionică din lume!

Începând cu domeniul biologiei computerizate şi terminând cu cel al roboticii, oamenii de ştiinţă sunt în căutarea unei soluţii pentru înlocuirea unui membru amputat cu unul perfect funcţional. Cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts din Boston au dezvoltat prima proteză bionică din lume.

Potrivit GadgetReport.ro, este vorba de un membru de şobolan, creat din celule vii. Medicii spun că biomembrul este soluţia perfectă, pentru că include doar celule ale destinatarului, astfel că posibilitatea respingerii de către organism a protezei este eliminată. Tehnologia este încă la început, iar medicii peră ca, în viitor, să poată dezvolta în laborator membre pentru corpul uman.

Cum arată proteza bionică şi de ce se spune că va revoluţiona medicina, vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea.net

Clipul video il vedeti AICI