OPPO lansează ColorOS 11, noua interfață dedicată Android 11

Data: 15/09/2020 | Autor: .

OPPO a lansat ColorOS 11, noua interfață pentru telefoanele mobile care personalizează experiența Android 11. ColorOS 11 este echipat cu o serie de caracteristici printre care se numără funcția traducere instantanee prin apăsarea ecranului cu 3 degete, disponibilă prin Google Lens, prima funcție creată de OPPO și Google. Aceasta surprinde și traduce texte cu ajutorul unui singur screenshot realizat folosind trei degete.

ColorOS 11 oferă un nivel fără precedent al customizării interfeței, prin intermediul căreia utilizatorii au posibilități nenumărate de explorare și își pot personaliza experiența.

Astfel, utilizatorii își pot seta propriul mod Always on Display, wallpapers, fonturi, iconițe sau tonuri de apel. De asemenea, cea mai recentă versiune completează stocul modului de noapte oferit de Android datorită celor trei scheme de culori și niveluri de contrast. În același timp, OPPO Relax 2.0 permite utilizatorilor să își creeze propriul mix white noise/de sunete relaxante și oferă o colecție amplă și imersivă de sunete din orașele din întreaga lume.

ColorOS 11 este echipat cu o serie de caracteristici printre care se numără funcția traducere instantanee prin apăsarea ecranului cu 3 degete, disponibilă prin Google Lens, prima funcție creată de OPPO și Google. Aceasta surprinde și traduce texte cu ajutorul unui singur screenshot realizat folosind trei degete.

Flexdrop, o altă funcție nouă, oferă o soluție simplă și intuitivă pentru multi-tasking. Utilizatorii pot astfel să urmărească un videoclip și să scrie un mesaj în același timp, lucru extrem de util pentru gameri și pasionații de conținut video. De asemenea, utilizatorii pot controla și comuta între diferite dispozitive inteligente pentru acasă prin intermediul noului meniu Device Control, fără a fi nevoiți să își instaleze aplicații suplimentare.

Pentru a eficientiza nivelul disponibil al bateriei, noul mod Super Power Saving oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și alege șase aplicații care să ruleze atunci când nivelul bateriei este scăzut. În același timp, Battery Guard previne daunele cauzate de încărcarea prelungită la o tensiune instabilă prin învățarea obiceiurilor utilizatorului. Pe timpul nopții, încărcarea este oprită atunci când ajunge la 80% și este reluată înainte ca utilizatorul să se trezească.

„Make Life Flow’’

 

ColorOS 11 a introdus funcția UI First 2.0, care combină motorul de reducere a lag-urilor dezvoltat de OPPO și Quantum Animation. Aceasta mărește utilizarea memoriei RAM cu 45%, îmbunătățind rata de răspuns cu 32% și frame rate-ul/rata de cadre cu 17%.

AI App Preloading învață obiceiurile utilizatorului pentru a preîncărca cele mai utilizate aplicații, minimizând astfel timpul de așteptare. De asemenea, SuperTouch identifică scenariile de utilizare și optimizează viteza timpului de reacție în mod corespunzător, îmbunătățind totodată cursivitatea sistemului.

ColorOS 11 încorporează cele mai noi opțiuni de stoc ale versiunii Android 11 și creează în același timp o serie de caracteristici suplimentare de protecție a confidențialității și securitate a datelor. Private System dublează aplicațiile și datele, creând o copie independentă a informației originale, care poate fi accesată doar prin intermediul unei scanări a amprentei sau a unei parole suplimentare.

Noul shortcut către App Lock permite utilizatorilor să își blocheze aplicațiile cu ajutorul unei parole, a unei amprente sau recunoașterii faciale. De asemenea, sistemul de permisiuni a fost îmbunătățit prin permisiunile temporare, care resetează accesul la cameră, microfon și locație atunci când aplicația este închisă. În același timp, funcția de auto-reset restabilește setările implicite de permisiune ale unei aplicații, atunci când aceasta nu a mai fost folosită un timp îndelungat. Pentru a preveni accesul unor aplicații malițioase la datele altor aplicații, spațiul de stocare limitat restricționează accesul aplicațiilor la datele telefonului, solicitând permisiunea utilizatorului.

ColorOS este un sistem de operare personalizat, extrem de eficient și inteligent, bazat pe Android (OS) de la OPPO. Cu peste 350 milioane de utilizatori la nivel global, ColorOS este disponibil în peste 80 limbi, inclusiv Engleză, Hindi, Tamila șau Bahasa.