Orange da lovitura in Romania cu internetul mobil

Data: 24/04/2013 | Autor: .

Orange-3g-internet-modemInternetul mobil si smartphone-urile au salvat afacerile Orange Romania in primul trimestru. Vanzarile de telefoane mobile inteligente au crescut cu 176%, iar traficul de internet mobil a avansat cu 92% fata de perioada similara a anului trecut, arata raportul financiar dat publicitatii de Orange.

Pe ansamblu, veniturile Orange Romania au stagnat in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la 219 milioane de euro, in timp ce numarul de clienti a avansat usor in intervalul analizat, la 10,214 milioane.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) al Orange in Romania s-a situat la 77 de euro in primul trimestru al acestui an, fata de 79 euro in ultimele trei luni din 2012 si 82 de euro in primul trimestru al anului trecut.

„Rezultatele din primul trimestru al anului 2013 continua directia ascendenta a trimestrului anterior . Pe masura ce adoptia serviciilor de internet mobil creste si gama de smartphone-uri si tablete se diversifica, asteptarile clientilor se indreapta, in mod natural, catre o noua experienta de utilizare a serviciilor multimedia. Vom dezvolta in continuare servicii, aplicatii si parteneriate inovatoare, precum transfer international de bani, Deezer, Libon sau Orange Cloud, care reprezinta doar cateva exemple prin care ne dorim sa le oferim clientilor o experienta completa de comunicare”, a declarat directorul general al Orange Romania, Jean-François Fallacher, citat in comunicat.