OZN interceptat de un avion F/A-18. Imaginile declasificate fac senzaţie pe internet

Data: 13/03/2018 | Autor: .

OZN interceptat de un avion F/A-18. Imaginile declasificate fac senzaţie pe internet

O serie de imagini filmate de la bordul unui avion F/A-18 al US Navy au devenit virale pe internet. Clipul video prezintă ceea ce pare a fi un obiect zburător neidentificat (OZN) care se deplasează cu o viteză incredibilă, relatează GadgetReport.ro

Imaginile cu OZN-ul au fost înregistrate în 2015, cu sistemul Raytheon ATFLIR, aflat la bordul unui avion de luptă US Navy F/A-18, aflat la zbor. Camera video specială, dotată cu senzori laser, a înregistrat obiectul neidentificat care se mişca extrem de rapid.

„Ce dracu’ este obiectul ăla?!”, întreabă unul dintre piloţi. „Wow! Ce este, omule?”. „Priveşte-l cum zboară!”, spune celălalt pilot. Într-un interviu pentru ABC, acesta a declarat că aeronava respectivă nu era din această lume (not from this world).

„În 18 ani de zbor, am văzut destule, însă nimic care să se compare cu incidentul din 2015”, a declarat pilotul David Fravor.

Clipul video a fost postat pe internet de The Stars Academy of Arts & Science, o organizaţie privată de cercetare ştiinţifică.

Înregistrarea video cu OZN-ul filmat de avionul militar nu este prima mărturie video declasificată de Armata SUA. The New York Times a publicat, în decembrie 2017, imagini cu mai multe obiecte neidentificate, filmate în 2012 de la bordul unor avioane şi cu alte camere militare.

„Nu avem nicio idee despre aceste incidente ciudate şi ce se află în spatele lor pentru că nimeni nu le-a investigat”, a declarat Chris Mellon, consultant TTSA şi fost asistent al secretarului pentru Apărare din administraţiile Clinton şi George W. Bush.

„Nimeni nu vrea să fie ‘the alien guy’ în sistemul birocratic de securitate, să fie ridiculizat că este interesat de astfel de probleme”, a mai declarat acesta.