Misterele OZN. De ce nu am intrat încă în contact cu extraterestrii

Data: 29/07/2019 | Autor: .

Misterele OZN. De ce nu am intrat încă în contact cu extratereştrii

Cercetătorii au lansat o nouă teorie legată de existenţa extratereştrilor. Potrivit acestora, singura şansă de a intra în contact cu ei este ca aceştia să ne descopere, asta pentru că semnalele transmise de pe Pământ în spaţiu au şanse infime să ajungă la destinaţie, relatează GadgetReport.ro

Expertul Claudio Grimaldi, de la Şcoala Federală Politehnică din Lausanne-Elveţia, a declarat că oamenii transmit mesaje în spaţiu de mai bine de 80 de ani şi am acoperit, în acest interval, doar 0,001 la sută din Calea Lactee.

Până să ajungă la o altă civilizaţie, spune cercetătorul, este posibil ca aceasta să dispară sau chiar ca civilizaţia de pe Pământ să ajungă în această situaţie.

Modelul matematic dezvoltat de cercetători, pe baza ecuaţiei Drake, lansată în 1961, a arătat că, pentru a primi mesajele şi a intra în contact cu noi, extraterestrii ar trebui să fie la maxim 50 de ani lumină distanţă de Pământ.

Iar pentru a ajunge la noi, aceştia ar trebui să aibă tehnologia care să le permită să navigheze cu o viteză incredibilă. Ca să vă faceţi o idee, un an-lumină înseamnă aproape 9500 miliarde de km.

Un calcul inedit a fost făcut, recent, de experţii britanici. Dacă un om ar începe să meargă în momentul în care au apărut dinozaurii şi ar continua să păşească timp de un an lumină, la sfârşitul acestei perioade ar ajunge în zilele noastre.

Astfel că, pentru a intra în contact cu oamenii, extratereştrii ar trebui să se mişte foarte repede, nu de alta dar, potrivit modelelor matematice, o civilizaţie, inclusiv cea pământeană, are şanse să existe maxim 100.000 de ani.

Bazându-se pe aceste calcule, Claudio Grimaldi a ajuns la concluzia că este practic imposibil să intrăm în contact cu extratereştrii altfel decât să ne caute ei pe noi.

Teorie demnă de “Extratereştrii antici”: Atlanţii veneau de pe Marte

O nouă teorie privind existenţa OZN-urilor