Cofondatorul WhatsApp: Este timpul să ştergeţi contul de Facebook

Data: 21/03/2018 | Autor: .

Cofondatorul WhatsApp: Este timpul să ştergeţi contul de Facebook

Cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, se alătură valului uriaş de nemulţumire declanşat de dezvăluirile privind afacerile controversate pe care Facebook le-a făcut firma Cambridge Analytica. #deletefacebook. It‘s time, a scris Brian Acton pe Twitter, după ce s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor de Facebook au fost folosite în campania electorală prezidenţială din SUA, relatează GadgetReport.ro

În 2014, Facebook a cumpărat WhatsApp pentru 16 miliarde de dolari, iar Brian Acton a fost unul dintre cei care s-au îmbogăţit peste noapte. În septembrie 2017, cofondatorul WhatsApp a părăsit compania şi de atunci a început să-şi exprime opiniile legate de evoluţia industriei.

Mesajul categoric postat de Acton în privinţa Facebook vine să confirme nemulţumirile acestuia legate de drumul pe care cea mai mare reţea socială din lume îl urmează.

 

FACEBOOK SE FACE CĂ PLOUĂ

Vineri, Facebook a anunţat că suspendat orice relaţie cu Cambridge Analytica sau alte companii din grupul SCL Group, după ce a devenit public faptul că datele personale ale peste 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite în campania prezindenţială din SUA, în urma căreia Donald Trump a ajuns la Casa Albă.

Datele Facebook au fost folosite de echipa lui Trump pentru a targeta alegătorii din SUA şi pentru a efectua sondaje.

În tentativa de a se delimita de scandal, Facebook a acuzat Cambridge Analytica de faptul că a colectat datele fără acordul său şi a suspendat, de asemenea, accesul şi conturile firmei-mamă a Cambridge Analytica, Strategic Communication Laboratories (SCL), precum şi pe cele ale lui Aleksandr Kogan, psiholog la Universitatea Cambridge, şi Christopher Wylie, cel care a dat în vileag scandalul, într-un interviu în The Guardian.

Facebook a fost deja audiată în scandalul influenţării alegerilor din SUA de către propagandişti din Rusia, dar compania nu la pus niciodată pe Zuckerberg sub lumina reflectoarelor alături de lideri guvernamentali.

Scandalul ar putea duce la apariţia unor reglementări mai dure pentru reţeaua socială. Mai mulţi membri ai Congresului SUA au cerut deja ca directorii generali ai Facebook, Twitter şi Google să vină în faţa unor comisii pentru a răspunde unor întrebări legate de posibilitatea de a extrage şi utiliza date personale din platformele pe care le operează.

În tentativa de a aplana scandalul, Cambridge Analytica l-a suspendat, marţi, din funcţie pe CEO-ul Alexander Nix, însă măsura nu a făcut decât să încingă şi mai mult spiritele.