Parintele internetului, Vint Cerf: Intrăm în era digitală întunecată! (VIDEO)

Data: 17/02/2015 | Autor: .

vint-pericol

Vicepreşedintele Google, Vint Cerf, cunoscut ca „parintele internetului”, atrage atenţia că suntem pe cale să intrăm într-o “eră întunecată a digitalului” şi că este bine să ne salvăm toate datele, de la fotografii la documente! Avertismentul a fost lansat într-un interviu acordat pentru BBC.

„Viata noastra, amintirile, fotografiile noastre de familie pe care le pretuim exista tot mai mult sub forma digitala, de biti de informatie, stocate pe hard disk-uri sau in cloud. Dar, pe masura ce tehnologia se evolueaza, aceste documente risca sa fie pierdute in urma unei revolutii digitale rapide”, a declarat Vint Cerf.

„Se intampla ca formate mai vechi de documente create in trecut sau prezentari mai vechi nu pot fi citite de cele mai recente versiune ale unui software, deoarece compatibilitate nu este intotdeauna garantat” (…) si ce se poate intampla in timp este ca si daca am acumula arhive mari de continut digital, vom ajunge in situatia sa nu stim ce contin ele”, a mai spus acesta.

Solutia propusa de Vint Cerf este realizarea unui „Instantaneu” sau “Pergament digital”, un fel de captura care sa contina in format digital fisierele si aplicatiile care le pot deschide, inclusiv sistemul de operare.

Urmariţi interviul acord de Vint Cerf mai jos.