Povestea celui mai mare pește. Otodus Megalodon avea până la 15 metri lungime

Data: 5/10/2020 | Autor: .

În prezent, dintre toți peștii din oceanele și mările lumii, cel mai mare este considerat rechinul balenă, acesta având 8-9 metri. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea DePaul din Chicago, și citat de Historical Biology , în preistorie au existat pești și mai mari, iar recordul, pe baza datelor deținute în prezent, l-ar deține Otodus Megalodon, sau rechinul megatooth, un pește care ar fi ajuns până la 15 metri lungime – depășind rechinul balenă cu aproape șapte metri.

Potrivit cercetătorilor, rechinul gigant avea dimensiuni mai mari decât cel imaginat în cunoscutul film The Meg.

Studiul a dovedit lungimea rechinului folosind măsurători luate din lamniformele actuale (grupul de rechini din care aparținea megalodonul) pentru a estima lungimea corpului acestuia, prin evaluarea dinților lor.

Kenshu Shimada, paleobiolog la Universitatea DePaul din Chicago și autor principal al studiului, a declarat că „rechinii lamniformi au reprezentat carnivore majore în oceane încă din epoca dinozaurilor, deci este rezonabil să afirmăm că trebuie să fi jucat un rol rol important în conturarea ecosistemelor marine pe care le cunoaștem astăzi. ”

„Aceasta este o dovadă convingătoare pentru dimensiunea cu adevărat excepțională a megalodonului. Această lucrare reprezintă un progres semnificativ în înțelegerea noastră asupra evoluției acestui gigant oceanic”, a declarat Michael Griffiths, coautor și profesor de științe ale mediului la Universitatea William Paterson.

Demn de Jurassic Park! La 4000 de ani de la dispariţie, experţii readuc la viaţă mamuţii

Rechinii din Jurassic Park trăiesc în realitate?

Cercetătorii de la Universitatea California au descoperit, în Groenlanda, o specie de rechini care aduc aminte de monștrii din Jurassic Park. Rechinii ajung până la 8 metri lungime și 1.200 de kilograme și ar putea trăi aproape 400 de ani.

Potrivit unui studiu publicat recent, citat de publicația Business Insider, există două populații geografice de rechini: un grup înoată în apropierea bazinului canadian Baffin, deasupra cercului polar, în timp ce celălalt grup ocupă apele nordice ale Oceanului Atlantic în apropierea Norvegiei.

Rechinii din Groenlanda sunt cele mai longevive specii de vertebrate de pe planetă, pot trăi timp de secole. Rechinii sunt dificil de studiat, deoarece preferă cele mai adânci părți ale oceanului, la aproape 3.000 de metri adâncime.

„Acești uriași liniștiți petrec sute de ani sub ocean, rătăcind încet în apele aproape înghețate, rareori văzute de ochiul uman.Rechinii ajung până la 8 metri lungime și 1.200 de kilograme și ar putea trăi aproape 400 de ani”, a declarat Meaghan Swintek, biolog la Universitatea California, coautor al un studiu recent despre rechinii din Groenlanda.

Jurassic Park devine realitate. Cercetătorii au descoperit ADN de dinozaur