Prima fabrică Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin

Data: 13/11/2019 | Autor: .

Prima fabrică Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin

Prima fabrică Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin, a dezvăluit Elon Musk pe Twitter, citat de GadgetReport.ro. Aceasta este a patra gigafabrică a Tesla, după cele din Nevada, New York și Shanghai.

Elon Musk a făcut anunțul în Berlin, acolo unde a fost prezent pentru a primi premiul ,,Volanul de Aur’’ câștigat de Model 3, mașină desemnată de Bild drept cel mai bun autoturism de clasă medie din Europa.

,,Toată lumea știe că inginerii germani sunt cei mai buni, fără îndoială. Acesta este, în parte, motivul pentru care am decis să construim Gigafactory-ul în Germania. De asemenea, vom dezvolta un centrul de design în Berlin’’, a afirmat Musk, citat de DigitalTrends.

Uzina va produce baterii, trenuri de rulare și mașin, începând cu crossover-ul compact Model Y.

Dezvoltat pe baza Tesla Model 3, SUV-ul Model Y are patru versiuni. ”Standard Range”, versiunea de 39.000 de dolari, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde, oferă o autonomie 100% electrică de până la 370 de kilometri și va ajunge pe piață abia în 2021.

Versiunea ”Long Range” costă 42.700 de dolari, sprintează până la 100 km/h în 5,5 secunde și are o autonomie de până la 480 de kilometri cu un singur plin de curent. Comercializarea va începe la sfârșitul lui 2020.

Cea de-a treia versiune Tesla Model Y dispune de tracțiune integrală, grație sistemului Dual Motor All-Wheel Drive, și are un preț de bază de 46.700 de dolari. Autonomia este cotată la 450 de kilometri, iar sprintul 0-100 km/h, la 4,8 secunde.

Cel mai performant Model Y, botezat ”Performance Model”, ajunge la 100 km/h în 3,5 secunde, are o autonomie de 450 de kilometri și costă 55.700 de dolari.

Clienții Tesla Model Y vor avea de ales dintr-o paletă de cinci culori, dar numai ”Solid Black” nu va costa suplimentar, și pentru 1.500 de dolari în plus își vor putea încălța mașina cu jante de 19 inch, Sport Wheels, în locul celor standard, Aero Wheels, de 18 inch.

 

Vizită într-un showroom Tesla. Vezi modelele care vor ajunge în România