Primul Electric Hub din România, inaugurat la Braşov

Data: 20/09/2017 | Autor: .

Primul Electric Hub din România, inaugurat la Braşov

59 de elevi pasionaţi de tehnologie au construit, în Piața Sfântul Ioan din Brașov, primul Electric Hub din ţară, un spaţiu care asigură iluminatul public și prize pentru încărcarea aparatelor electronice printr-o alimentare exclusiv din energie regenerabilă, relatează GadgetReport.ro

Electric Hub-ul a reprezentat proiectul de absolvire pentru elevii care au participat la Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, un proiect derulat de  OMV Petrom în parteneriat cu Enel.

Elevii au lucrat timp de 3 zile la realizarea ELECTRIC HUB-ului care va funcționa cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare și un panou interactiv de informare.

“ În Tabăra Meseriașilor, ne-am propus ca elevii să aibă parte de o experiență pe care noi nu am avut șansa să o avem la vârsta lor. Am ales să facem un HUB ELECTRIC pentru componenta de sustenabilitate, energie verde, energie regenerabilă, care să răspundă comunității și care să poată fi replicat. Noi, la EfdeN promovăm responsabilitatea față de oameni și față de mediu și ne-am dorit să aducem asta aici, în tabără, pentru ca viitorii electricieni să fie mai pregătiți pentru tehnologiile și nevoile viitorului.” spun Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN și mentori în Tabăra Meseriașilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriași au fost premiați cu o bursă oferită de OMV Petrom, în valoare de 500 de lei iar partenerul ENEL va mai oferi 10 burse. Acestea vor fi acordate lunar, timp de un an școlar.