Primul showroom Tesla din România se deschide astăzi!

Data: 18/02/2021 | Autor: .

Primul showroom Tesla din România se deschide astăzi!

UPDATE 15:00

Teslounge Bucharest anunță inaugurarea primului showroom independent pentru mașini Tesla din România

București, 18 februarie 2021 – Teslounge Bucharest anunță deschiderea primul showroom independent din România dedicat mașinilor Tesla. Are o suprafață de peste 250 de metri pătrați și este cel mai mare din Sud-Estul Europei. Mai mult, din luna martie, modelul Tesla Y va fi disponibil în premieră în România.

 Începând cu luna februarie, clienții din România pot descoperi cele mai populare mașini electrice din lume la showroom-ul Teslounge din București, situat pe strada Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8, sector 2. Acesta va fi deschis pentru public din data de 22 februarie.

„Mă bucur că am reușit, prin intermediul Teslounge, să aducem pe piața din România mașini Tesla și să facem posibilă achiziția direct din showroom a acestor modele. Scopul nostru este să oferim publicului din țară aceste autovehicule, care sunt atât de râvnite la nivel internațional, dar și să susținem procesul de achiziție. Acum, cei interesați de un model Tesla pot veni la showroom și pot testa mașinile. Oferim clienților noștri asistență pe tot traseul de cumpărare, de la test-drive și până la serviciile de service. Pachetele noastre sunt special create în așa fel încât să oferim condiții avantajoase de cumpărare și un cadru în care cei interesați să experimenteze ce înseamnă să conduci o mașină Tesla”, a declarat Vlad Măcelaru, Director de marketing și vânzări, Teslounge Bucharest.

Teslounge Bucharest este singurul finanțator pentru achiziția de mașini Tesla în România

Teslounge Bucharest aduce pe piața din România opțiunea de a oferi celor interesați de achiziția modelelor Tesla servicii complete de finanțare. Compania oferă suport financiar și de leasing în condiții avantajoase. Astfel, împreună cu lideri din sectorul finanțărilor auto și al asigurărilor, compania oferă produse gândite special pentru achiziționarea acestor mașini. Investiția este realizată cu aportul exclusiv al Teslounge Rent & Lease.

Pentru 2021, Teslounge Bucharest estimează că va finanța achiziția a cel puțin 300 de autovehicule marca Tesla în România. În sprijinul celor interesați și în contextul acordării subvenției oferite de statul român pentru achiziția autovehiculelor electrice, Teslounge Rent & Lease este singura companie validată în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, RABLA PLUS.

În cazul automobilelor electrice, în 2020 au fost înmatriculate peste 2.800 de unități în România. Dintre acestea, peste 50 de autovehicule au fost marca Tesla. Un factor important în creșterea adopției este ecotichetul oferit de statul român, în cuantum de 45.000 lei, sumă record în Europa, care se poate cumula cu prima de casare și bonusurile aferente, în valoare de 10.000 lei. Astfel, clienții pot beneficia de o subvenție totală de 55.000 lei.

Teslounge Bucharest anunță deschiderea primul showroom independent din România dedicat mașinilor Tesla

Prin prezența în București, Teslounge le este alături clienților în toate etapele procesului de achiziție, pornind de la informații despre dotări până la suportul pentru programul RABLA și operațiunile de service. Singurul service autorizat Tesla din Uniunea Europeană este în Viena, iar clienții sunt ajutați să trimită mașina în Austria, dacă e necesar.

În ceea ce privește planurile Tesla pentru România, compania a anunțat că va instala superchargere în patru orașe: București, Pitești, Timișoara și Sibiu. În prezent, Model 3 este primul automobil electric care a depășit borna de 100.000 unități produse într-un an. Considerând popularitatea de care deja se bucură acest automobil în rândul clienților din România, posibilitatea plasării comenzilor pentru noile modele S și X și demararea producției de Model Y în Germania începând cu jumătatea acestui an, Teslounge se așteaptă la o cerere în continuă creștere în 2021.

Investiția de acum în primul showroom din România și cel mai mare din Sud-Estul Europei deschide publicului român posibilitatea să descopere îndeaproape modelele Tesla prin test-drive, dar și să aibă acces la servicii financiare, suport logistic și asistență în procesul de achiziție.

Despre TESLOUNGE RENT & LEASE

Compania Teslounge Rent & Lease S.A. deschide cel mai mare centru de finanțare și showroom independent Tesla din Europa de Est. Investiția deschide publicului român posibilitatea să experimenteze îndeaproape modelele Tesla, dar oferă și servicii financiare, suport logistic și asistență în procesul de achiziție.

În Europa, începând cu prima generație de Roadster lansată în 2008, Tesla a început să atragă atenția asupra autovehiculelor pe care le produce, câștigând în fiecare an din ce în ce mai mulți clienți, devenind liderul pieței de autovehicule electrice din Statele Unite, Europa de Vest și Scandinavia. Introdus în 2017, Model 3 a devenit rapid prima mașină electrică ce a depășit 100.000 de unități produse într-un singur an.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Teslounge Bucharest sau pe pagina de Facebook.

STIREA INITIALA

Reslounge Rent&Lease, furnizor de servicii financiare pentru achiziția de mașini Tesla, cu reprezentanță și în Ungaria, anunță că va deschide astăzi primul showroom Tesla din România. Este vorba de un centru independent.

Showroom-ul Tesla din România, aflat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8, va comercializa toate mașinile produse de compania Tesla. Vom afla, în cadrul conferinței de lansare, dacă mașinile vor fi livrate din București sau din alte țări din regiune, cum s-a întâmplat până acum cu cei care au comandat o Tesla pe pagina de internet a companiei.

Pe șoselele din România circulă, în prezent, 143 de automobile Tesla, înmatriculate în România.

Potrivit statisticilor, cele mai multe au o vechime de sub doi ani. Numai 30 sunt mai vechi de trei ani.

Cât costă un Tesla Model 3?

Tesla Motors a adăugat România și alte trei țări din regiune, Polonia, Ungaria și Slovenia, în lista statelor unde clienții își pot configura mașinile și le pot apoi comanda online.

Pentru Tesla Model 3, prețurile pleacă de la 39.500 euro pentru varianta Standard Range Plus cu autonomie 409 km și viteză maximă 225 km/h.  Varianta Long Range, cu autonomie de 560 km și viteză maximă 233 km/h, costă 48.200 euro, iar  varianta Performance, cu autonomie de 530 km și viteză maximă 261 km/h – 52.900 euro.

Se pare că prețurile nu conțin TVA și, foarte important, mai mult ca sigur că mașinile vor fi ridicate din străinătate, cel mai probabil din Olanda.

Echipa GadgetReport.ro a filmat, recent, toate cele trei  modele Tesla disponibile pe piață, Model X, Model 3 și Model S în cadrul unui showroom Tesla din New York.

 

Primul Supercharger, la Timișoara

Tesla a anunțat, în ianuarie, că a extins lista orașelor din România în care urmează să amplaseze stații de încărcare Supercharger.

Primul Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) va fi deschis la Timișoara, în trimestrul I al acestui an, după care vor urma București, Pitești și Sibiu, în trimestrul II al anului.

Noul Tesla Model S va comuta automat între modurile de condus

Tesla, record de vânzări

Tesla Motors a livrat anul trecut un număr record de 499.550 de mașini, fiind foarte aproape de pragul simbolic de jumătate de milion. Capitalizarea de piață a crescut de aproape zece ori anul trecut, de la 78, la 668 de miliarde dolari.

Tesla Motors a ”tras tare” în ultimul trimestru, producând peste 180.000 de mașini, mai mult decât în primele două trimestre la un loc. Spre comparație, în primul trimestru din 2018 compania producea doar 30.000 de mașini, în timp ce media pentru anul trecut a fost de 125.000/trimestru.

Spre comparație, în Q4 2015 Tesla producea doar 17.400 mașini, iar în cel mai bun semestru din 2016, sub 25.000.

Tesla are uzine în California și Shanghai, iar anul acesta, în vară, ar trebui să pornească cea din Berlin.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

 

 

Dacia Grand Duster va fi produsă în România. Undă verde pentru modelul cu 7 locuri