Putem sa mergem pe Marte? Cel mai spectaculos documentar TV (VIDEO)

Data: 9/12/2013 | Autor: .

mars-mission

Colonizarea planetei Marte a trecut de mult dincolo de paginile romanelor SF. Americanii de la NASA, indienii si mai germanii de la Mars One au trecut deja la fapte.

Pe Marte se afla deja sonda Rover care a transmis imagini spectaculoase si care analizeaza solul planetei rosii.  Indienii au lansat, la randul lor, o sonda, denumita Mangalyaan, care va ajunge in septembrie 2014 in apropierea Marte si va realiza diverse masuratori si observatii ale climatului si geologiei planetei rosii.

Daca misiunea va fi incununata de succes, OCSI va deveni a patra agentie spatiala din lume (dupa cele ale Statelor Unite ale Americii, Europei si Rusiei) care va trimite o sonda catre Marte.

India s-a implicat pentru prima data in explorarea spatiala in 2008, cand a trimis o sonda catre Luna. Detalii aflati de aici

La randul sau, compania germana Mars One a inceput pregatirile pentru colonizarea planetei rosii. Pe Marte ar urma sa fie construita o colonie pana in 2023, iar prima sonda de explorare va fi trimisa in ianuarie 2016.

Peste 78.000 de oameni, din 120 de tari, au aplicat pe site-ul companiei germane Mars One pentru a lua parte la misiunile de colonizare a planetei Marte.

Potrivit GizMag, cei mai multi temerari care vor sa devina pioneri ai spatiului sunt din SUA – peste 17.300, urmati de chinezi (10.241) si britanici (3.581). In topul tarilor cu cei mai multi inscrisi se mai afla Rusia, Mexic, Brazilia, Canada, Columbia, Argentina si India.

Dupa incheierea inscrierilor, vor demara un proces de selectie al astronautilor care urmeaza sa fie antrenati la un complex special ce va fi construit in desert.

Martienii ar urma sa locuiasca pe planeta rosie timp de doi ani, urmand sa fie inlocuiti periodic de noi echipe de exploratori.

Detalii despre misiunea Mars One aflati de aici.

Cat de dificila este insa calatoria spre Marte si ce va insemna colonizarea Planetei Rosii? Sunt intrebari la care vine sa raspunda un excelent documentar TV realizat de Nova.

Reportajul are 52 de minute si a fost ridicat zilele trecute pe youtube.