Familia Simpson – cum au ajuns realitate ideile trasnite din serial

Data: 18/09/2016 | Autor: .

Familia Simpson - cum au ajuns realitate ideile trasnite din celebrul serial

Familia Simpson este unul dintre serialele de desene animate printre cele mai apreciate din istoria televiziunii. De ce a prins atat de bine la public? Printre altele pentru ca a reusit sa satirizeze intr-un mod inteligent societatea americana asa cum este ea, cu bune si rele.

Publicatia italiana Giorlaettismo prezinta, intr-un  material, cateva dintre ideile trasnite din Familia Simpson care si-au gasit echivalentul in viata reala.

Intr-unul dintre episoade, scenaristii din Familia Simpson prezinta o idee de business care imediat si-a gasit aplicatia si in realitate – magazinul pentru stangaci. Magazinul, deschis de Ned Flanders, se afla in San Francisco si poarta denumirea de Lefty’s. Jurnalistii italieni afirma ca acesta are o clientela numeroasa, iar business-ul, inspirat din Simpson, este unul profitabil.

O alta idee din Familia Simpson, devenita realitate este burgerul “suprem” – Good Morning Burger. In tentativa de a avertiza asupra “mortii comestibile” vandute de fast-food-uri, scenaristii din Familia Simpson au inclus in reteta “jumatate de kilogram de carne de manzat rumenita in unt foarte cremos, cu slanina, sunca presata si un ochi deasupra”.

Socant este faptul ca reteta a aparut, imediat, si in magazine, sub forma unui burger care a avut mare succes.

Tot la acest capitol, jurnalistii italieni au mai descoperit in serial un episod care ridiculizeaza industria fast-food. In scena “Covorasul din sandvich”, Doris, bucatareasa de la scoala lui Bart, trece prin masina de tocat covorase din sala de sport, pe post de carne tocata.

Giorlaettismo leaga acest episod de scandalul in care a fost implicat Mc Donald’s cu al sau McRib, un burger din carne de porc care s-a dovedit ca include si azodicarbonamida, un compus chimic folosit inclusiv pentru obtinerea elasticitatii covoraselor din salile de sport.

La capitolul “mancaruri made by Simpson” putem include si tomacco, combinatia dintre o rosie si tutun.

Pomacco, rosia cu gust de tutun, si-a gasit, cum era de asteptat, si un corespondent in realitate.

Serialul american Familia Simpson a tratat, in cele peste 20 de serii, si subiecte politice. Intr-unul dintre episoade, guvernatorul Californiei, Arnold Schwarznegger, este pus sa aleaga intre trei variante de lege. Selectia o face fara nici macar sa se uite pe proiecte, motivandu-si decizia astfel: “M-au ales ca sa guvernez, nu ca sa citesc”.

Jurnalistii italieni au descoperit ca aceasta expresie a fost folosita si de un candidat la functia prezidentiala, Herman Cain, care a rostit o propozitie asemanatoare: “We need a leader, not a reader”.