Samsung lucreaza la primele ecrane transparente (VIDEO)

Data: 5/12/2013 | Autor: .

Samsung-5.7-inch-flexible-AMOLED

Samsung pregateste noile generatii de smartphone-uri si tablete. Acestea urmeaza sa aiba ecrane flexibile si, foarte interesant, transparente. Cel putin asta reiese dintr-un brevet pe care sud-coreenii l-au inregistrat la Oficiul pentru Marci si Inventii din SUA.

Potrivit brevetului, display-urile viitorului vor avea transparenta unui geam si vor putea fi accesate, prin touchscreen, pe ambele parti.

Si functiile oferite de noile ecrane vor fi diferite. De exemplu, daca priviti un clip video pe ecran, veti putea sa faceti un screen-shot apasand pe spatele ecranului.

Dosarul depus de Samsung descrie si modul in care, cu ajutorul degetelor, vom putea accesa mai multe functii ale ecranului simultan.

Din schitele prezentate rezulta ca acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Nu este inca foarte clar ce fel de tehnologie va folosi Samsung.

Asta in conditiile in care exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane – electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.

Corning, producatorul Gorilla Glass, sticla care protejeaza ecranul majoritatii smartphone-urilor si tabletelor din ziua de azi, a pregatit deja sticla flexibila.

Principalele atribute ale Willow Glass sunt flexibilitatea si subtirimea acesteia. Noul ecran protector ar urma sa fie prezent pe viitoarele generatii de produse electronice, de la smartphone-uri la tablete, laptopuri si televizoare.  Mai multe amanunte aflati dintr-o stire GadgetReport

corning-537x304