Vrei o tableta? La ce sa te uiti atunci cand vrei sa o cumperi

Data: 28/11/2013 | Autor: .

tableta1Pe piata romaneasca au aparut zeci de tablete foarte ieftine. Promovate agresiv, acestea promit ‘marea cu sarea” la un pret de 200-600 de lei. Ar fi bine sa le evitati, pentru ca sunt foarte proaste, experienta de utilizare fiind una teribila. La ce trebuie sa va uitati atunci cand cumparati o tableta, aflati din materialul urmator.

In primul rand, NU cumparati o tableta ieftina fara sa o testati. Asa ca mai bine mergeti intr-un magazin de electronice si jucati-va putin pe ea, inainte de a o cumpara. Experienta de utilizare este esentiala pentru acest tip de gadgeturi.

La o tableta, ca de altfel si la un smartphone, ecranul este esential. Incercati toate functiile sale, modul in care reactioneaza  atunci cand il apasati, unghiul de vizualizare si cautati sa vedeti daca nu are pixeli morti. Ecranul trebuie sa fie unul capacitiv, obligatoriu.

In al doilea rand, la o tableta conteaza procesorul si memoria. NU cumparati o tableta cu un procesor sub 1 GHz si cu RAM mai mic de 1 GB. Asta daca vreti sa folositi tableta la un nivel optim.

Cum tableta este, in esenta, un gadget mobil, este important sa aflati autonomia acesteia. Cat tine bateria este este esential pentru ca, la tabletele ieftine, va puteti trezi ca dupa o ora, va trebui sa o puneti in priza.

Daca vreti sa va instalati aplicatii, jocuri, filme si alte programe, aveti nevoie de spatiu. Asa ca aveti grija ca gadgetul pe care il cumparati sa aiba minim 16 GB si un slot MiniSD. Iar daca va cumparati memorie, ar fi bine sa va uitati la clasa acesteia. Sa fie minim 4. Excelent ar fi sa fie 10, cel mai bun standard din piata.

La partea de software, atunci cand cumparati o tableta ieftina (cele mai multe sunt cu Android), verificati daca aceasta are acces la Google Play. Cele mai multe gadgeturi de acest tip ne pacalesc cu un magazin propriu al producatorului, pentru ca gadgetul nu intruneste cerintele minime pentru a accesa Play.

Asa ca, inainte de a o cumpara, solicitati vanzatorului sa descarce o aplicatie din Play uzuala, cum ar fi una de taxi, pentru a vedea ca Google permite instalarea ei pe gadgetul dvs. Tot pentru gadgeturile cu Android – este important ca Android-ul sa fie minim 4.0 si sa aiba acces la update-uri.

Nu in ultimul rand, aveti grija la garantia produsului. Este esential sa cumparati tableta dintr-un magazin care sa aiba servicii de suport, nu de pe un site fantoma.

Orice produs vandut in Romania trebuie sa beneficieze de 2 ani de garantie, asa ca este important sa va asigurati ca il puteti duce la service daca vi se strica.