Rechinul balenă! Cel mai mare animal omnivor din lume

Data: 2/08/2022 | Autor: .

Rechinul balenă! Cel mai mare animal omnivor din lume

Cercetătorii de la Institutul de științe marine din Australia au prezentat un amplu studiu despre rechinul balenă, cel mai mare animal omnivor din lume. Rechinul poate atinge lungimea de 18 metri!

Rechinul balenă poate ajunge la o lungime de 18 metri și o greutate de 15 tone, el având un cap lat și plat, cu botul oarecum trunchiat și o gură imensă. Oamenii de știință estimează că acesta poate avea durata de viață de la 60 la 100 de ani.

Culoarea corpului este distinctă, cu dungi ușoare verticale și orizontale, plus pete luminoase.

Potrivit studiului prezentat în revista Ecology, citat de The Guardian, cercetătorii au analizat cu atenție posibilele surse de hrană ale rechinului balenă, care variază de la plancton până la alge marine. Apoi au studiat ce era prezent în mostrele de piele ale animalelor.

În urma studiului, s-a aflat aflat, astfel, că acesta mănâncă și plante, nu numai animale subacvatice.

Până acum se știa că rechinul balenă mănâncă în special krill, o specie de mici crustacee, dar experții care au studiat mai amănunțit animalul subacvatic în largul recifului Ningaloo din Australia de Vest.

”Studiul arată că rechinii balenă se hrănesc cu destul de multă hrană vegetală, mai mult decât cu krill. Tot ceea ce credeam că știm ar putea să nu fie adevărat”, a declarat dr. Mark Meekan, biolog de la Institutul de științe marine din Australia.