Revelion la tine acasă? Cele mai importante sfaturi despre cum să îl organizezi eficient

Data: 28/12/2018 | Autor: .

Revelion la tine acasă? Cele mai importante sfaturi despre cum să îl organizezi eficientTe-ai hotărât să organizezi Revelionul la tine acasă, să îţi inviţi gaşca de prieteni să petreceţi împreună trecerea în noul an? Dacă nu vrei să intri în 2019 cu surprize neplăcute, ar fi bine să urmezi sfaturile de mai jos. Îţi vor asigura o petrecere plăcută, fără evenimente nedorite.

1. Nu invita la Revelion decât prietenii pe care îi cunoşti cu adevărat. Nu vrei să ai surpriza de a te trezi la uşă cu tot felul de personaje ciudate, care să îţi strice petrecerea.

2. Reaşează mobila în casă în aşa fel încât să nu se transforme într-o cursă cu obstacole. Un scaun pus lângă o vitrină sau o măsuţă amplasată pe drumul spre toaletă îţi pot lăsa urme nedorite în apartament.

3. Calculează-ţi foarte bine bugetul, în funcţie de numărul de invitaţi. Nu ai vrea să te trezeşti că rămâi fără băutură sau mâncare spre dimineaţă, atunci când petrecerea se încinge cel mai tare.

4. Apropo de băutură. Evită-le pe cele foarte scumpe. La o astfel de petrecere, contează mai mult cantitatea. Nu te arunca la cocktailuri, la şampanii foarte scumpe, caută însă unele de calitate, nu prostii foarte ieftine. Băuturile fine sunt pentru mese liniştite, atunci când contează şi pot fi văzute, nu pentru o petrecere în care toată lumea dansează şi nu e atentă la detalii.

5. La mâncare, încearcă să vii cu un meniu ca de cocktail. Chestii pe care să poţi să le apuci cu mâna. Sunt foarte ok mini-tartinele, copănelele de pui, chipsurile, ruladele de legume etc. Nu pregăti, sub nicio formă, mâncăruri cu sos, pentru că s-ar putea să te trezeşti cu ele pe invitaţi.

6. Serveşte mâncarea din farfurii de plastic. Ştim că nu este estetic însă o să te ajute să strângi mai uşor a doua zi. Nu cred că vrei să stai să speli un munte de vase. În plus, eviţi spargerea lor în timpul petrecerii.

7. De Revelion, este esenţial să ai muzică de calitate! Aşa că încearcă să anticipezi ce gusturi au invitaţii tăi şi să pregăteşti un play-list. Alternează muzica nouă cu cea veche, dance-ul cu slow-urile. Nu uita de muzica populară.

Chiar dacă nu eşti un mare fan, prietenilor tăi s-ar putea să le placă, la un moment dat, să joace o horă sau o periniţă. Asigură-te că locul în care ai pus calculatorul este unul sigur, stabil şi, mai ales, nu poate curge nimic pe el!

8. Dacă vrei o atmosferă de club, mergi în Auchan sau în Carrefour şi cumpără două-trei becuri cu lumini. Nu trebuie să fie produse scumpe. Ideea e să îşi facă treaba. Testează-le în magazin!

9. Revelionul fără artificii este ca iarna la munte fără zăpadă! Cumpără numai artificii, fără pocnitori şi rachete şi cere-le invitaţilor să aibă grijă cum le folosesc. Nu ai vrea să ai parte de nişte surprize..incendiare.

10. Revelionul este de neconceput fără amintiri! Foloseşte un aparat foto bun pentru a face fotografii cu toată lumea. Telefoanele mobile nu se descurcă aşa cum ar trebui în întuneric, aşa că alege să surprinzi petrecerea cu un gadget de calitate.