Rolling Stone: Cele mai bune televizoare de 65 inchi

În această perioadă în care suntem nevoiți să stăm acasă, televizorul a devenit mai important ca niciodată. De la programele TV la serialele de pe Netflix, HBO Go și Prime, la jocuri, Youtube și social media, un televizor bun poate compensa, măcar în parte, senzația de claustrofobie, de ,,sechestru la domiciliu’’ pe care o simțim din ce în ce mai puternic.

La capitolul televizoare, se spune că cu cât este mai mare diagonala, cu atât mai bine. Nu întotdeauna. Dacă ai un apartament cu camere mici, un televizor mai mare de 65 de inchi poate deveni o problemă, pentru că, chiar dacă tehnologia ecranelor a făcut pași înainte, tot te vor durea ochii de la faptul că te uiți prea de aproape.

Potrivit experților, o diagonală mai  mare de 65 de inchi nu este recomandată decât dacă amplasezi televizorul într-o cameră în care ai măcar 3-4 metri între locul în care îl pui și cel din care îl privești.

Rolling Stone a realizat un top cu cele mai bune televizoare inteligente de 65 de inchi de pe piață.

Potrivit experților citați de publicația americană, atunci când cumperi un astfel de televizor, trebuie să te asiguri că include tehnologia 4K și că este Smart TV, astfel încât să îl poți conecta la internet și să îți redea programe precum Netflix, Youtube, HBO Go etc.

1.LG 65-Inch 4K Ultra HD Smart TV

Jurnaliștii americani au clasat pe primul loc în clasament unul dintre cele mai bune OLED-uri lansate de LG. Potrivit acestora, tehnologia NanoCell de la LG vă oferă o calitate impecabilă a imaginii, cu o gamă completă de culori bine calibrate și un contrast echilibrat.

Televizorul folosește o tehnologie de optimizare a imaginilor, care oferă o performanță foarte bună chiar și în modul sport, acolo unde imaginile sunt extrem de rapide.

Televizorul 4K include funcții inteligente, asistență Amazon Alexa și Google Virtual Assistant, WiFi încorporat, Bluetooth și este dotat cu telecomanda Magic Remote, care permite controlul vocal.

GadgetReport.ro a testat acest televizor, iar rezultatele le vedeți în materialul de mai jos.

Review LG NanoCell TV. Tu ce îți dorești de la un televizor în 2019?

2.Sony 65-Inch 4K Ultra HD Smart LED TV

Seria 900F de la Sony este, probabil, cea mai bună lansată vreodată de japonezi, judecând din prisma raportului preț-calitate. Televizorul de 65 de inchi oferă o imagine foarte bine calibrată, grație  procesorului Sony X1 Extreme și tehnologiei Dynamic Contrast Enhancer.

Potrivit experților citați de Rolling Stone, acest televizor oferă un contrast și culori foarte aproape de realitate, rezultatul fiind o imagine imersivă, fără frame-uri lipsă, macro-uri și sacadări, indiferent dacă redă conținut FullHD sau 4K.

Un alt avantaj îl reprezintă tehnologia „X-Motion Clarity”, care optimizează imaginile de acțiune, precum exploziile din filme și jocuri sau mișcările din fotbal, pentru a minimiza neclaritățile.

Televizorul se conectează la Alexa sau Google Assistant, astfel că poți controla prin voce setările și canalele.

3.Samsung 65-Inch 4K 8 Series Ultra HD Smart TV

Televizorul sud-coreenilor se remarcă prin aspectul subțire și elegant. Seria 8 include tehnologia Samsung Color Dynamic Crystal, care utilizează milioane de nuanțe de culoare pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună imagine posibilă. Imaginile sunt vibrante, cu detalii complexe, cu nuanțe și texturi bine definite.

Un alt mare atu pentru seria 8 îl reprezintă motorul său 4K UHD. Această caracteristică va îmbunătăți automat orice program non-4K la o calitate aproape de 4K.  Un plus îl reprezintă și modul „real game booster”, care netezește secvențele cu ritm rapid pentru a preveni sacadările de imagine. O funcție esențială atunci când te joci pe tv.

Cum îţi transformi televizorul în Smart TV cu 186 de lei

4.TCL 65-Inch 4K Ultra HD Roku Smart LED TV

TCL este o marcă prea puțin cunoscută în România dar care în SUA vinde excelent, oferind un raport preț-calitate foarte bun. Seria 6 de la TCL include un televizor premium de 65 de inchi, cu performanțe constante, fiabile, indiferent dacă te uiți la televizor, filme sau jocuri.

Televizorul include Dolby Vision HDR și tehnologia proprie Photon TCL care vă oferă culori și imagini clare. Mai mult, Seria 6 dispune de zone de control CCZ sau Contrast, care permit televizorului un contrast cu adevărat foarte bun.

Rolling Stone remarcă și marginile subțiri care încadrează ecranul și care fac experiența de vizionare cu adevărat specială. Ai senzația că imaginea plutește în aer.

Televizorul se remarcă și prin integrarea programelor Roku, o platformă de streaming foarte populară în SUA.

Intel Compute Stick. Cum să ai Windows 10 pe orice televizor

5.Hisense 65-inch 4K Ultra HD Android Smart ULED TV

Pe locul 5 în clasamentul Rolling Stone se află televizorul Hisense de 65 de inchi, un model de asemenea foarte puțin cunoscut în România.

Televizorul include o tehnologia proprietară ULED, “Ultra Light Emitting Diode” , care promite o imagine similară cu OLED și QLED, cu culori bogate și o luminozitate excelentă.

Hisense afirmă că tehnologia ULED este capabilă să redea peste un miliard de culori, pentru o imagine mai apropiată de viața reală.

Dolby Vision High Dynamic Range + HDR10 adaugă culori și contrast dramatic. Chiar și scenele întunecate sunt foarte bine detaliate, exprimând diferite nuanțe pentru a lumina ceea ce este pe ecran. Cu alte cuvinte, nu doar obțineți o imagine întunecată profundă, ci vedeți de fapt și lucrurile în întuneric.

Modelul HiSense de 65 de inchi include asistentul Google, astfel că vă permite să preluați controlul televizorului folosind telecomanda sau vocea. Cu Android TV, puteți conecta, de asemenea, aplicațiile preferate precum Netflix, Hulu și YouTube.

Vrei un televizor nou? Câteva sfaturi esențiale