Secretele Armatei de teracotă. Noi descoperiri incredibile în mormântul împăratului Qin

Data: 2/01/2020 | Autor: .

Secretele Armatei de teracotă. Noi descoperiri incredibile din mormântul împăratului Qin

Armata de teracotă a împăratului Qin Shi Huangdi (n. 260 î.Hr. – d. 10 septembrie 210 î.Hr. ) primul și cel mai faimos monarh chinez și întemeietorul dinastiei chineze Qin, este considerată una dintre descoperirile arheologice cele mai importante din secolul al XX-lea, relatează GadgetReport.ro

Găsita din intamplare, in 1974, cand cativa sateni care sapau un put s-au prabusit intr-un vechi tunel, armata de peste 8.000 de soldati din teracota continua sa ridice multe semne de intrebare.

Se presupune ca la construcția mausoleului Qin Shihuangdis, ce ocupa o suprafata de 56,25 km patrati in Muntii Lishan din suburbia orasului Xihan, capitala provinciei Shanxi, ar fi lucrat 700.000 de oameni timp de aproape 40 de ani.

Intregul complex se intinde pe o suprafata de peste 10 kilometri patrati, fiind un adevarat oras subteran, cu palat si ziduri de aparare.

Interesant este că soldații de teracotă nu seamănă unul cu celălalt, au înălțimi diferite – între 1,75 și 1,90 m –, figuri, urechi și coafuri diferite, haine speciale, în funcție de rang. Concubinele, păsările, bijuteriile și armele găsite arată că împăratul voia să aibă aceeași companie după moarte ca-n viață.

Ce i-a determinat pe chinezi sa realizeze o asemenea constructie?

Maurice Cotterell, autor al mai multor studii privind civilizațiile dispărute, este convins că Armata de teracotă ascunde un mesaj, un cod secret.

Un prim argument ar fi faptul că, arheologii au observat asta, forma feței soldaților ar corespunde unor caractere din alfabetul chinez.

,,Ordinea în care au fost aranjați războinicii, expresiile lor faciale, chiar și numărul zalelor din armură au o sem¬nificație anume, spune cercetătorul francez. Primul rând de soldați ar transmite următorul mesaj: Pri¬vește cu atenție la războinicii din tunelurile acoperite. Citește înțelesul caracterelor în mod diferit, folosește-ți mintea pentru a înțelege povestea care se întinde de la inceputurile lumii până acum, o poveste despre Soare și zei’, a declarat acesta.

Urmăriți în clipul video de mai jos un reportaj fascinant despre armata de teracotă.

Potrivit legendelor chineze, tânărul împărat Qin Shi Huang și-ar fi comandat armata de teracotă de teamă că, în viața de dincolo, nu va avea cine să-l apere.

Experții cred că Qin ar fi dezvoltat o problemă psihică, în condițiile în care a urcat pe tron la o vârstă fragedă, de numai 13 ani, și toată viața ar fi trăit într-o lume mistică, în care sfătuitorii săi i-au insuflat ideea că ar fi un supra-om.

Astfel s-ar justifica și faptul că împăratul ar fi cerut ca, după moarte, trupul lui să fie îmbrăcat în jad incrustat cu aur. Apoi să fie lăsat să plutească pe un râu din mercur.

Mausoleul Qin Shi Huang și Armata din teracotă au fost declarate în 1987 drept patrimoniu cultural universal.