Descoperire incredibilă pe Marte. Un lac subteran amplifică speculaţiile privind existenţa vieţii

Data: 26/07/2018 | Autor: .

Descoperire incredibilă pe Marte. Un lac subteran amplifică speculaţiile privind existenţa vieţiiO echipă internațională de astronomi a anunţat miercuri descoperirea unui vast lac subteran pe planeta Marte. Prezența apei amplifică speculaţiile privind existenţa vieţii pe Planeta Roşie, relatează GadgetReport.ro

Lacul subteran are circa 20 de km lățime şi a fost descoperit sub un strat de gheață la Polul Sud, anunţă astronomii citaţi de revista americană Science.

Alan Duffy, profesor la universitatea din Swinburne (Australia), a declarat că avem de-a face cu „un rezultat stupefiant care lasă să se creadă că prezența apei pe Marte nu e doar scurgere temporară dovedită de precedentele descoperiri, ci o masă de apă permanentă care creează condiții pentru viață pentru o perioadă prelungită de timp”.

„Este o descoperire de o amploare extraordinară, susceptibilă să întărească ipotezele privind prezența unor organisme vii pe Planeta Roșie”, a declarat Fred Watson, de la Observatorul astronomic australian.

Teorie demnă de “Extratereştrii antici”: Atlanţii veneau de pe Marte

„Trebuie însă să rămânem prudenți deoarece concentrarea de săruri necesară menținerii apei în stare lichidă ar putea fi fatală pentru orice viață microbiană similară celei de pe Terra”, a adăugat acesta.
Asta mai cu seamă că temperatura apei este probabil sub punctul de congelare, iar apa rămâne lichidă cel mai probabil din cauza prezenței magneziului, a calciului și a sodiului.

NASA trimite albine-roboţi pentru a explora planeta Marte

Potrivit cercetătorilor, rămâne ca misiunile marţiene să evalueze posibila prezenţă a unor eventuale forme de viață microbiană în lac.

În prezent, Planeta Marte este deșertică și aridă. Asta după ce, acum 3,6 miliarde de ani, ar fi avut o atmosferă caldă și umedă, experţii estimând că planeta adăpostea mari cantități de apă lichidă și lacuri, un mediu propice pentru eventuale forme de viață.

https://gadgetreport.ro/lingura-de-pe-marte-viral-pe-internet-obiect-extraterestru/click here