Starman a trecut de orbita lui Marte

Data: 5/11/2018 | Autor: .

Starman a trecut de orbita lui Marte

Roadster-ul Tesla, condus de manechinul Starman, lansat către Marte pe 6 februarie, într-o misiune bineînţeles simbolică, cu racheta Falcon Heavy, a trecut de orbita Planetei Roșii, aflându-se acum la o distanță de 288.935.645 kilometri de Pământ, relatează GadgetReport.ro

Potrivit datelor www.whereisroadster.com, care monitorizează aventura spațială a lui Starman, roadsterul Tesla înregistrează o viteză de 56,316 km pe oră.

Pentru SpaceX, compania lui Elon Musk, lansarea lui Starman a reprezentat un test reuşit în planurile companiei de a trimite oameni pe Marte. Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume în acest moment, şi a doua din istorie, după Saturn V, propulsorul folosit de NASA pentru misiunile Apollo, care au dus omenirea pe Lună, poate fi refolosită, astfel că va reduce puternic costurile de lansare în spaţiul cosmic. Puterea de propulsie a lui Falcon Heavy este echivalentă cu cea a 18 avioane Boeing 747 turate la maximum.

Lansat de Ben Pearson, fondatorul lui Old Ham Media, site-ul,,Where Is Roadster” îşi propune să ofere date esenţiale privind misiunea spaţială iniţiată de fondatorul SpaceX, Elon Musk.

Site-ul ,,Where Is Roadster’‘ foloseşte datele oficiale de pe platforma JPL Horizons pentru a calcula traiectoria Roadster-ului Tesla.

Ben Pearson a creat şi o animaţie care arată drumul parcurs până acum de Starman. O puteţi vedea în clipul video de mai jos.