Studiu ştiinţific! Tatuajele te ajută să te menţii sănătos

Data: 15/08/2020 | Autor: .

Studiu ştiinţific! Tatuajele te ajută să te menţii sănătos

Dacă nu aveaţi un motiv serios pentru a vă face tatuaje, fie o pisicuţă, un fluturaş, steluţe sau Răpirea din Serai, cercetătorii de la Universitatea din Alabama vin un motiv de-a dreptul bulversant.

Potrivit unui studiu realizat de experţii, tatuajele determină corpul uman să îşi întărească imunitatea, fapt care ajută la lupta împotriva infecţiilor,

Să îţi faci un tatuaj este ca şi cum ai merge la sală. Când faci sport pentru prima dată, corpul suferă, faci febră musculară. În cazul tatuajelor, organismul va încerca să respingă acţiunea, însă apoi se va obişnui şi se adapta situaţiei”, a declarat cercetătorul Christopher Lynn.

Îu urma unui sondaj la care au participat 29 de clienţi ai unui salon de tatuaj, cu cât aceştia şi-au făcut mai multe desene pe corp, cu atât imunitatea lor împotriva infecţiilor a crescut, dovadă numărul de imunoglobuline A şi de cortisol, hormonul stresului.

Nivelul de stres şi anticorpii s-au dovedit a fi la un nivel mai scăzut, staţionar, în cazul veteranilor în tatuaje decât la cei care îşi fac pentru prima dată aşa ceva”, a explicat acesta.

Studiul, publicat în American Journal of Human Biology, trebuie privit cu rezervă, în condiţiile în care eşantionul testat a fost unul redus şi nu s-au analizat decât probele de sânge ale participanţilor.

Cu alte cuvinte, experţii nu pot afirma, cu certitudine, că cei care îşi fac tatuaje ar avea o imunitate mai bună decât a celor care îşi păstrează corpul aşa cum s-au născut.