Televizoarele 3D, pe cale de dispariţie

Data: 11/03/2016 | Autor: .

Televizoarele 3D, pe cale de dispariţie

Samsung, Philips şi LG au anunțat că vor renunţa la televizoarele 3D în 2016. Decizia vine pe fondul cererii scăzute de astfel de gadgeturi, afirmă experţii, citaţi de GadgetReport.ro

Danny Tack, director de strategie de produs și planning în cadrul Philips, a declarat că marea problemă este că sunt prea puţine producţii în format 3D disponibile pentru acest tip de televizoare.

,Nu există surse 3D și nimeni nu vrea cu adevărat 3D. De asemenea, complică televizoarele 3D foarte mult. Nevoia consumatorilor pur și simplu nu există.”, a declarat acesta.

Şi sud-coreenii de la Samsung sunt decişi să renunţe la televizoarele 3D. Într-un comunicat de presă, Samsung a anunţat că ,,cele mai noi modele de TV-uri 2016 de la Samsung nu vor avea funcționalitate 3D. Am luat această decizie bazându-ne pe cererea foarte mică de 3D și pe volumul foarte mic de conținut care este produs în acest format. În schimb, investim în producerea TV noastre cu cea mai bună imagine, SUHD TV cu panouri Quantum Dot, precum și în inovarea în alte domenii în care activăm, precum livrarea unei experiențe 3D imersive”.

Filmele în format 3D vor putea fi văzute, astfel, numai la cinematograf.

Tehnica realizării filmelor 3D a apărut în 1894! Britanicul William Friese-Greene a patentat atunci un sistem revoluţionar pentru redarea filmelor 3D. La acea vreme, două filme erau proiectate unul lângă altul pe ecran, fiind unite de un stereoscop.

Aveau să treacă aproape 3 decenii de teste şi îmbunătăţiri până când primul film realizat în acest tip de format era disponibil publicului. „The Power of Love”, primul film 3D, a fost proiectat în premieră în Los Angeles, pe 27 septembrie 1922.

Filmele 3D au devenit însă populare abia la începutul anilor `50. „Bwana Devil”, primul film 3D color din istoria cinematografiei, a condus la o întreagă eră de inovaţii în domeniu. În 2003, James Cameron lansa documentarul „Ghost of the Abyss”, un tur al epavei Titanicului, în format IMAX. Era doar primul pas în implementarea unui set de inovaţii cu ajutorul cărora va putea să filmeze „Avatar”.