Supercar-ul neobișnuit lansat de Bugatti. E visul pițipoancelor

Data: 17/02/2021 | Autor: .

Supercar-ul neobișnuit lansat de Bugatti. E visul pițipoancelor

Bugatti a anunțat o nouă versiune, ieșită din comun, a supercarului său Chiron Sport de 1.500 de cai putere. Mașina, botezată ,,Alice’’, are un motor W16 de 8 litri și un preț de 3,2 milioane de dolari.

Mașina accelerează de la 0 – 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, ajunge la 200 km/h în circa 6.5 secunde și la 300 km/h în aproximativ 13.6 secunde. Viteza maximă este de peste 420 km/h.

Pentru a atinge aceste performanţe, au construit o caroserie specială şi un şasiu din fibră de carbon, cu un tren de rulare adaptiv, un sistem de frânare față cu etriere şi 8 pistoane, alături de o cutie de viteze de tip dublu ambreiaj cu 7 trepte. Bugatti Alice  are, bineînţeles, niște cauciucuri speciale create în colaborare cu Michelin.

Producătorul afirmă că modelul, cu adevărat unic, a fost comandat de un client drept cadou pentru soția sa, dar că poate realiza și alte exemplare.

08_chiron sport alice

Supercar-ul neobișnuit lansat de Bugatti. E visul pițipoancelor

Chiron Sport este realizat în două culori, Matt Blanc și Silk Rosé, în fapt două moduri fanteziste de a spune „alb” și „roz”. Această culoare din urmă este una nouă pentru companie.

04_chiron sport alice

Supercar-ul neobișnuit lansat de Bugatti. E visul pițipoancelor

Albul și rozul sunt prezente atât la exterior cât și la interior, prin ornamente, cusături și alte accente țesute într-un interior cu adevărat ieșit din comun și de un gust discutabil.

05_chiron sport alice

Mașina are, de asemenea, logo-uri personalizate „Alice’’,  după numele noului proprietar.

03_chiron sport alice

Producătorul afirmă că Alice „demonstrează numărul aproape infinit de posibilități din călătoria personalizată Bugatti”, și asta pentru că hiper-personalizările  reprezintă o afacere importantă pentru producătorii de vehicule cu producție limitată.

02_chiron sport alice

Ferrari, care nu vă produce o mașină roz indiferent de câți bani i-ați da, realizează, la rândul ei, mașini personalizate. Anul trecut, compania a finalizat o mașină unică numită „Omologata”.

10_chiron sport alice

Bugatti Divo. Deși costă 6 milioane de dolari, hipercar-ul este deja sold-out

Bugatti La Voiture Noire. Cea mai scumpă mașină din lume