Telefonul este periculos ! Este de zece ori mai murdar decât WC-ul

Data: 19/04/2016 | Autor: .

Telefonul, de zece ori mai murdar decât WC-ul

Telefonul este periculos pentru sănătate şi nu trebuie să ignorăm această situaţie, avertizează specialiştii de la Universitatea din Arizona. Smartphone-ul este, printre altele, un adevărat magnet pentru virusuri, relatează GadgetReport.ro

Telefonul este periculos, pentru că este o „gazdă” bună pentru virusuri, iar apropierea lui de căile respiratorii nu este deloc benefică sănătăţii noastre.

„Telefoanele celulare sunt de zece ori mai murdare decât scaunul de toaletă”, afirma Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA. „Afecţiuni contagioase precum gripa se transmit foarte uşor prin intermediul telefoanelor mobile”, afirmă acesta.

Ca să eviţi orice probleme, este bine să menţineţi telefonul mereu curat.

„Telefonul este periculos pentru sănătate. Alegeţi o lavetă de hârtie şi îmbibaţi-o cu puţin alcool medicinal şi apoi curăţaţi telefonul cu atenţie. Nu este necesar să folosiţi mult alcool, doar cât să umeziţi hârtia. Ştergeţi ecranul, carcasa şi marginile telefonului. Aşa vor dispărea peste 99% dintre microbi”, a declarat expertul.

Vizionaţi şi clipul de mai jos, pentru a vedea cele mai bune metode de a vă menţine telefonul cât mai curat posibil.