Tesla Motors a livrat un număr record de mașini

Data: 4/01/2021 | Autor: .

​Tesla Motors a livrat anul trecut un număr record de 499.550 de mașini, fiind foarte aproape de pragul simbolic de jumătate de milion. Capitalizarea de piață a crescut de aproape zece ori anul trecut, de la 78, la 668 de miliarde dolari.

Tesla Motors a ”tras tare” în ultimul trimestru, producând peste 180.000 de mașini, mai mult decât în primele două trimestre la un loc. Spre comparație, în primul trimestru din 2018 compania producea doar 30.000 de mașini, în timp ce media pentru anul trecut a fost de 125.000/trimestru.

Tesla Model S a devenit mașina electrică Tesla cu cea mai mare autonomie

Spre comparație, în Q4 2015 Tesla producea doar 17.400 mașini, iar în cel mai bun semestru din 2016, sub 25.000.

Tesla are uzine în California și Shanghai, iar anul acesta, în vară, ar trebui să pornească cea din Berlin.

Tesla Cybertruck. Pickup-ul electric costă 40.000 de dolari

Tesla în România

Gigantul american Tesla urmează să-și deschidă un showroom și un service în România, intrând astfel oficial pe piața locală, odată ce numărul clienților care și-au cumpărat automobile ale mărcii a crescut.

Tesla a înmatriculat în România 56 de mașini în 2020, în creștere cu 250% față de anul precedent.

Tesla a lansat acum cinci anunțuri de angajare:  manager de magazin, un manager pentru service, doi tehnicieni pentru service și un consultant vânzări. Anunțurile au fost postate pe 14 decembrie, iar în textul anunțului se precizează explicit faptul că Tesla va deschide un centru de operațiuni în România: „Pentru că ne pregătim de intrarea noastră în România, căutăm să recrutăm un tehnician service pentru a intra în echipa mărcii noastre din București”. Anunțul este similar pentru toate joburile și precizează că toți candidații trebuie să aibă pregătire în domeniul pentru care aplică și „să fie pasionați de Tesla”.

Tesla Model 3 primește două opțiuni cerute cu insistență de clienți

Cât costă un Tesla Model 3?

Tesla Motors a adăugat România și alte trei țări din regiune, Polonia, Ungaria și Slovenia, în lista statelor unde clienții își pot configura mașinile și le pot apoi comanda online.

Pentru Tesla Model 3, prețurile pleacă de la 39.500 euro pentru varianta Standard Range Plus cu autonomie 409 km și viteză maximă 225 km/h.  Varianta Long Range, cu autonomie de 560 km și viteză maximă 233 km/h, costă 48.200 euro, iar  varianta Performance, cu autonomie de 530 km și viteză maximă 261 km/h – 52.900 euro.

Se pare că prețurile nu conțin TVA și, foarte important, mai mult ca sigur că mașinile vor fi ridicate din străinătate, cel mai probabil din Olanda.

Echipa GadgetReport.ro a filmat, recent, toate cele trei  modele Tesla disponibile pe piață, Model X, Model 3 și Model S în cadrul unui showroom Tesla din New York.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Dacia Grand Duster va fi produsă în România. Undă verde pentru modelul cu 7 locuri