Timpul de încărcare pentru mașinile electrice se va reduce la 10 minute

Data: 8/09/2022 | Autor: .

Timpul de încărcare pentru mașinile electrice se va reduce la 10 minute

Unul din motivele pentru care mulți șoferi nu vor să își cumpere o mașină electrică este timpul de încărcare. Momentan, încărcarea acestui tip de vehicule durează destul de mult, undeva la jumătate de oră, chiar și la o stație rapidă.

Cu toate acestea, tehnologia de încărcare, dar și cea a bateriilor evoluează, iar producătorii încearcă să mai reducă din perioada de așteptare. Chiar și așa, există o limită cauzată de degradarea în timp a bateriilor litiu-ion. O încărcare prea rapidă poate deteriora în timp bateriile.

Un studiu, publicat în jurnalul The Washington Post, arată că timpul de încărcare complet al mașinilor electrice va scădea în următorii 5 ani, iar bateriile vehiculelor electrice vor putea fi alimentate în doar 10 minute până în anul 2027.

Magment, betonul care ar putea încărca mașina electrică în timp ce conduceți

Studiul a luat în calcul și modul de îmbătrânire al acumulatorilor atunci când sunt încărcate la o stație rapidă. Cu ajutorul a 30.000 de puncte de date, cercetătorii din spatele studiului au reușit să creeze un protocol de încărcare care permite alimentarea foarte rapidă a bateriilor fără ca acestea să fie deteriorate, potrivit automarket.ro.

Mercedes VISION EQXX. Mașina electrică cu o autonomie de 1.000 de kilometri

Încărcarea rapidă este cheia de a crește încrederea clienților și a adoptării generale a vehiculelor electrice”, a declarat Eric Dufek, unul dintre cercetătorii studiului.

Asta ar permite un timp de încărcare aproape la fel de rapid ca timpul de alimentare cu combustibil”, a mai menționat acesta.

Microlino Pioneer. Italienii lansează o mini mașină electrică

Se pare că metodele pe care le-au găsit pot încărca bateria unui vehicul electric cu până la 90% în 10 minute. În următorii cinci ani, echipa se va strădui să găsească o modalitate de a încărca bateriile cu o viteză de până la 32 de kilometri pe minut, depășind cu mult performanța celor mai performante stații de încărcare, care oscilează între 16 și 24 de kilometri pe minut.