Triunghiul Bermudelor. Nava SS Cotopaxi, descoperită după aproape 100 de ani

Data: 31/01/2020 | Autor: .

Triunghiul Bermudelor. Nava SS Cotopaxi, descoperită după aproape 100 de ani

SS Cotopaxi, o navă comercială americană construită în Primul Război Mondial, dispărută acum aproape 100 de ani în Triunghiul Bermudelor, a fost găsită în apropiere de coastele Floridei, relatează GadgetReport.ro

Lansată la apă în 1918, nava SS Cotopaxi a dispărut în 1925, în timpul unui drum din Charleston, Carolina du Sud, către Havana, Cuba.

Nava, încărcată cu cărbune și având la bord 32 de persoane, a dispărut la 2 zile de la ridicarea ancorei, în Triunghiul Bermudelor, o zonă maritimă cu o sinistră reputație, situată între insulele Bermude, sudul Floridei și Puerto Rico.

Dispariția misterioasă a navei, fără nicio urmă de epavă, cadaver sau bărci de salvare, a uimit o lume întreagă și a intrat în legend. Steven Spielberg a realizat, în 1977, un film intitulat „Întâlnire de gradul III”, în care nava este descoperită în plin deșert Gobi, unde ar fi fost plasată acolo de extraterești.

Dincolo de ficțiune, mai multe echipe de arheologi au căutat-o de-a lungul anilor, însă abia acum a fost găsită, la circa 35 de mile marine (circa 65 de km) de coastele orașului St. Augustine din Florida.

Epava, cunoscută de localnici sub numele de „Bear Wreck”, s-a dovedit a fi Cotopaxi. Canalul american Science Channel va lansa, în curând, un film despre descoperirea navei.

Misterul Triunghiului Bermudelor, decriptat?