Tu ştii cum să alegi o maşină second hand? 6 din 10 au probleme sau au suferit accidente

60% dintre automobilele second-hand aflate la vânzare în România au diverse probleme care necesită reparații costisitoare sau au suferit accidente grave. Experții spun că mașinile de ,,numai 2000 euro’’ reprezintă un risc financiar imens și de siguranță rutieră pentru cei care le cumpără, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui studiu publicat de InspectorAuto.ro, un instrument de verificare a istoricului mașinilor, 60% dintre mașinile uzate prezintă probleme diverse, având nevoie de reparații costisitoare sau pur și simplu fiind nerecomandate deoarece, după daune totale, au fost reparate prost sau prezintă atât de multe defecțiuni încât achiziția este dezavantajoasă.

,,Automobilele uzate vândute în țară cu mai puțin de 2.000 de euro sunt aduse de la „fiare vechi” din Germania și reprezintă un risc financiar imens și de siguranță rutieră pentru cei care le cumpără’’ afirmă fondatorul InspectorAuto.ro, Mihai Cune.

„Odată eliminat timbrul de mediu, orice barieră împotriva acestor fiare vechi vândute la preț de automobile dispare, așa că singurul filtru rămâne vigilența clienților și verificarea temeinică înainte de cumpărare”, a adăugat Cune.

Tu ştii cum să alegi o maşină second hand?

Să cumperi o maşină la mâna a doua poate fi o misiune cu multe capcane. Te poţi trezi că automobilul respectiv este un cazan, plin de rugină, cu probleme la motor şi kilometrajul dat peste cap. Cum să alegi o maşină second hand fără emoţii află din infograficul excelent realizat de cei de la vezicatface.ro

 Daca vrei sa cumperi o masina second hand, este absolut esential sa verifici cateva aspecte esentiale, pentru a nu fi pacalit. Cel mai bine este sa apelezi la un specialist.

Daca totusi decizi sa faci acest lucru singur, sunt cateva lucrurile la care trebuie sa fii atent. Jurnalistii de la site-ul vezicatface.ro au intocmit un top cu 57 lucruri pe care trebuie sa le verifici.

1.Pretul cerut de vanzator este corect?
O masina adusa din Germania cu un pret mult mai mic decat cel al masinilor similare din Romania este dubios. Astfel de ocazii ar trebui evitate. Pretul corect te ajuta sa elimini din start aceste masini cu nivel scazut de incredere.
2. Are carte service?
Daca da, este completata corespunzator fara goluri mari de timp?

3.Crezi ca are kilometri reali sau nu?

Tine cont de faptul ca in medie, un sofer din Romania conduce 15.000 de km anual, iar o femeie 12.000. Desigur, depinde de tipul masinii conduse, insa daca are peste 10 ani vechime si sub 100.000 de km, recomandat ar fi sa faci niste verificari suplimentare.

4.Cat te costa asigurarea si impozitul pe an?

Calculeaza aceste costuri inainte de a cumpara masina. Altfel, te poti trezi ca platesti in 2-3 ani echivalentul pretului masinii.

5.Verifica VIN-ul.
O simpla cautare dupa VIN pe google poate fi de folos. Asa poti urmari kilometrajul real al masinii si istoricul daunelor.

Citeste continuarea materialului Vrei sa cumperi o masina second? 57 lucruri pe care trebuie sa le verifici pe site-ul vezicatface.ro

Pe site-ul lor ai şi un calculator care îţi arată cât ar trebui să plăteşti pentru o maşină second hand, în funcţie de model, anul de fabricaţie, numărul de kilometri parcurşi etc.

Site-ul este simplu şi uşor de folosit, aşa că vei găsi cele mai bune sfaturi despre cum să alegi o maşină second hand.