Un meteorit a explodat în apropierea orașului Pittsburgh

Data: 4/01/2022 | Autor: .

Mai devreme decât ne-am fi așteptat, având în vedere estimările NASA, un meteorit gigantic a explodat în apropierea orașului Pittsburgh. The Guardian relatează că meteoritul a explodat în atmosferă și a generat un zgomot puternic, resimțit în toată zona respectivă.

Datele colectate au permis o estimare a energiei eliberate de explozie: echivalentul a 30 de tone de TNT.

NASA a confirmat explozia și a afirmat că „dacă facem o presupunere rezonabilă cu privire la viteza meteorului (72.400 km/h), putem estima dimensiunea obiectului la aproximativ 90 de centimetri în diametru, cu o masă aproape de jumătate de tonă”.

Dacă cerul nu ar fi fost înnorat, mingea de foc provocată de explozia meteoritului ar fi fost vizibilă pe cer și ar fi avut o luminozitate de 100 de ori mai mare decât cea a lunii pline.

Locuitorii din South Hills și din alte zone au raportat că au auzit un zgomot puternic și că au auzit cum s-au zguduit geamurile. Oficialii comitatului Allegheny au precizat că nu a existat activitate seismică și nici tunete și fulgere în acel moment.

„A fost un zgomot foarte puternic și mi s-a zguduit casa. M-am gândit la un cutremur, un tren deraiat sau un accident grav pe autostrada din spatele casei mele”, a scris o persoană pe Twitter.

„Am văzut un fulger uriaș și aproximativ trei sau patru secunde mai târziu, un boom uriaș care ne-a zguduit literalmente casa”, a scris un alt bărbat.

NASA anunța, recent, că sunt numai puțin de cinci asteroizi care se vor îndrepta în direcția planetei noastre în prima lună a anului. Detalii in stirea de mai jos.

Filmul ,Don’t Look Up’’ poate deveni realitate! Asteroizii amenință Pământul