Vinul roşu, un medicament! Cum şi cât trebuie să bei ca să fii sănătos

Data: 17/02/2016 | Autor: .

Vinul roşu, un medicament! Cum şi cât trebuie să bei ca să fii sănătosVinul roşu, un medicament! Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oregon State şi Universitatea din Florida au realizat un studiu care a analizat efectele consumului de vin roşu. Iar rezultatele sunt cu adevărat uimitoare.

Studiul, publicat in Journal of Nutritional Biochemistry, a fost realizat pe nişte şoareci supraponderali.

Cei care au fost hrăniţi cu boabe de struguri „muscadine”, care sunt de obicei folosiţi în producţia de vin roşu, au depozitat mai puţină grăsime în ficat şi, prin urmare, aveau concentraţii mai scăzute de glucoză în sânge.

Efectul s-ar datora substanţelor chimice din struguri, cum ar fi acidul elagic, care provoacă arderea grăsimilor şi încetinesc creşterea şi dezvoltarea celulelor adipoase, prin legarea receptorilor care metabolizează zahărul şi grăsimea.

Potrivit unei alte cercetări, efectuate la Universitatea din Nebraska, la care au participat peste 3000 de oameni, din momentul în care au început să bea vinul roşu zilnic, tonusul lor fizic s-a imbunatatit, iar psihologic au devenit optimişti şi mai eficienţi la serviciu dar şi în timpul liber.

Aşa că vinul roşu nu strică, dimpotrivă! Fie ca il bei in oraş cu prietenii sau acasă, face bine la sănătate. Caută însă un vin de calitate şi nu exagera cu consumul.